Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Atenție, nu cumpărați ciuperci de la comercianți neautorizați! Pot fi otrăvitoare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat care vindea ciuperci fără documente de proveniență, amendat de polițiștii locali.

CITEȘTE ȘI: Dispariţie învăluită în mister! Două fete sunt căutate cu disperare de rude, care au cerut şi ajutorul poliţiştilor

Agenții locali au făcut verificări la piața volantă amenajată lângă Stadionul Dan Păltinișanu, pentru a verifica modul în care se respectă legislația referitoare la desfășurarea actelor de comerț în perimetrul respectiv. La mică distanță de piață, în parcarea de pe strada Arieș, a fost depistat un bărbat din localitatea Șeitin, județul Arad, care vindea ciuperci culese din pădure fără a deține niciun fel de autorizație de comerț sau documente care să ateste proveniența mărfii.

În perimetrul pieței sunt comercianți care vând ciuperci, dar pentru care au documente de proveniență, fiind cultivate în ciupercării autorizate.

Cetățeanul depistat în parcarea Arieș a fost sancționat conform HCL 321/2001, cu amendă de 250 lei, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării și ulterior distrugerii, existând pericolul să fie otrăvitoare”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

CITEȘTE ȘI: CCIA Timiș organizează o nouă sesiune de instruire în utilizare S.I.C.A.P.

Polițiștii locali atrag atenția atât comercianților, să nu mai expună spre vânzare mărfuri pentru care nu au documente și nu au siguranța că nu sunt dăunătoare, cât și cetățenilor, să cumpere astfel de produse numai de acolo de unde au certitudinea că se poate face dovada provenienței produsului.

Semnalul de alarmă vine în contextul în care, în ultima perioadă, au existat cazuri mediatizate de consum al ciupercilor otrăvitoare culese din pădure.

Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019 15:35

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login