Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Aproape 50.000 de SMS-uri pentru susținerea Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, în pandemie! S-au adunat 426.000 de lei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

426.000 de lei au fost donați prin SMS de timișoreni și nu numai Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș, în primele luni ale pandemiei. 

În cadrul campaniei de mobilizare publică Stop #Covid 19, începută imediat după declanșarea stării de urgență, s-au trimis aproape 50.000 de SMS-uri.

CITEȘTE ȘI: Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare, sărbătorită la CRAFT!

Banii au fost folosiți exclusiv pentru achiziția de echipamente, materiale de igienă și protecție, dar și programe de eficientizare a luptei împotriva noului coronavirus.

Vreau să mulțumesc prietenilor noștri de la Fundația Laurențiu Ciucur care au fost întotdeauna alături de noi. Ei au venit cu această idee minunată, de a ne ajuta la începutul pandemiei. A fost o adevărată gura de oxigen pentru spital. Datorită lor am reușit în prima fază să obținem banii pentru materialele sanitare, pentru echipamentele de care era atâta și atâta nevoie. Nu mai vorbesc de banii din care s-au cumpărat în primele săptămâni aparatură, măști sau combinezoane. Mi-aș dori, însă, să fi putut să mulțumesc personal fiecăruia dintre zecile de mii de oameni care au donat bani, prin apelurile telefonice pe care le-au dat. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc și firmelor din întreagă țară care au făcut donații de ventilatoare, paturi și chiar ustensile medicale. Și cu toții au vrut să rămână anonimi, la fel ca și cei care, prin sms-ul trimis la un număr taxabil cu 2 euro, au contribuit la strângerea banilor folosiți exclusiv în lupta cu noul coronavirus”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Niciun spital din lume nu a fost pregătit pentru o pandemie. Dar, datorită ajutorului dat de Fundația Laurențiu Ciucur, care ne-a pus la dispoziție baza de date și logistica necesară, dar și un număr unic special, am reușit să trecem cu bine peste primele săptămâni în lupta cu noul coronavirus. Este o legătură de suflet, veche, intre asociația spitalului nostru și Fundația Laurențiu Ciucur. Prietenii noștri de la una dintre cele mai cunoscute și implicate fundații din Banat și-au lăsat propriile proiecte deoparte și au venit alături de noi. La fel au făcut-o și miile de oameni din întreagă țară care, pe lângă mesajele de susținere pe care ni le-au trimis în toată acestă perioadă de lupta cu Sars-Cov 2, au ales să doneze bani pentru spitalul nostru prin apelul dat la un număr taxabil. Noi am încercat să nu îi dezamăgim și să câștigam cât mai multe bătălii pe frontul anticovid. Și până acum cred că am reușit. Mulțumim din suflet celui care a avut inițiativa acestui proiect, coordonatorul fundației, Zaharia Ciucur, omul care luptă de aproape 30 de ani pentru a aduce bucurie în ochii copiilor și tinerilor care suferă de Distrofie Musculară Progresivă Duchenne”, spune doctorul Virgil Musta, sef secție Boli Infecțioase 1, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Alte două unități de învățământ din Timiș trec în scenariul roșu! Au apărut noi cazuri de coronavirus

Campania derulată de Fundația Laurențiu Ciucur s-a desfășurat sub sloganul ”Împreună suntem întotdeauna puternici!”

Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 12:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login