Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Apel disperat! Suntem depășiți de situație! Directorul DSP Timiș lansează un apel public

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Directorul DSP Timiș, Mariana Rădulescu face apel la responsabilitate și la implicarea tuturor instituțiilor statului în lupta cu epidemia de coronavirus, nu doar la nivel declarativ.

CITEȘTE ȘI: Măsuri fără precedent, la cele mai importante spitale din Timişoara! Victor Babeş şi Judeţeanul sunt sufocate de pacienţi

Rădulescu a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică în urmă cu trei săptămâni, însă recunoaște că în momentul de față instituția pe care o conduce e la un pas de colaps. Șefa DSP face apel la toate instituțiile abilitate să se implice pentru a rezolva împreună această problemă.

Astăzi, situația pe care o traversam cu totii, din cauza pandemiei de Covid-19, este una unica! Viața noastră s-a schimbat de la o zi la alta și, in continuare, este intr-o perpetua transformare. Tot astazi, nimeni nu știe sa spună când vom reveni la normal și de când ne vom putea bucura unii de ceilalți, așa cum o făceam înainte. Așadar, este vremea in care toleranta, solidaritatea, empatia, umanitatea și responsabilitate publica, cu atât mai mult cu cât in joc sunt viețile cetățenilor acestui județ, ar trebui sa primeze și sa fie dezideratul nr 1 al tuturor instituțiilor publice, implicate in lupta împotriva Covid-19. Nu doar la nivel declarativ, ca sa dam bine la camera tv sau la poza de grup, ci și faptic! Și acest lucru se poate face doar prin comunicare rapida și doar asumarea răspunderii, nu prin pasarea responsabilităților sau prin supraîncărcarea unor instituții publice care, și așa, sunt in pragul colapsului din lipsa de personal, de pârghii legislative etc. Fiecare minut de întârziere, cu atât mai mult in plină pandemie, se numără in vieți omenești, lucru absolut de neacceptat, atât pentru mine cât și pentru colegii mei!”, spune Mariana Rădulescu.

Șefa DSP mai spune și că autoritățile sunt depășite de situație în acest moment.

Indiferent câte comisii sau comitete de criza am înființa, indiferent câte ore prețioase am pierde in discuții sterile și in ședințe interminabile, indiferent cu cate scenarii am lucra, trebuie sa recunoaștem, dacă mai avem un dram de demnitate și respect față de cei cărora trebuie sa le asiguram liniștea și supraviețuirea, ca suntem depășiți de situație! Și NU suntem depășiți datorita faptului ca NU avem profesioniști in domenii vitale de activitate, ci din cauza unor orgolii mărunte, din pricina faptului ca pasăm responsabilități de la unul la celalalt si ca, incredibil, ne este teama sa ne asumam decizii logice și firești, care ar putea salva vieti omenești! Mai grav este faptul ca ne este teama sa vorbim și sa spunem ce gândim, pentru ca totul se desfășoară intr-o nota politica și beneficiul capitalului electoral, un adevăr pe care unii ar trebui sa și-l asume și sa-l clameze cu voce tare. Cred cu tărie ca binele comun și sănătatea publica a comunității, pe care o reprezentam și din care facem parte, ar trebui sa primeze, in fata oricărui calcul electoral mizerabil, cinic și lipsit de sens, cu atât mai mult in aceste momente complicate”, a mai spus șefa DSP Timiș.

CITEŞTE ŞI: 10 reguli de urmat în gestionarea deşeurilor în gospodărie în perioada pandemiei de coronavirus

Rădulescu spune că instituția pe care o conduce își face treaba, și nu vrea ca angajații DSP să fie ”vinovații de serviciu” și nici responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public. În plus a primit o serie de sarcini noi, iar angajații, deși puțini, încearcă să le ducă la îndeplinire, lucrând minimum 14 ore pe zi, șapt zile din șapte.

Direcția de Sanatate Publica Timiș face tot ce este omenește posibil pentru a limita efectele îmbolnăvirilor de Covid-19. Absolut tot! Deși instituția este supraîncărcată de sarcini și obligații, desi personalul este insuficient și oamenii muncesc, de circa 5 săptămâni, minim 14 ore pe zi, 7 zile din 7! Nu ne-am plâns niciodată și nici nu am pasat responsabilități. Din contra, ne-am asumat toate sarcinile profesionale si le-am dus la îndeplinire, in timpi reali, așa cum am știut mai bine, in folosul comunității și al beneficiarilor nostri. Va rog pe toti sa înțelegeți că și noi, cei de la DSP Timiș, suntem oameni. Nu suntem roboti! Nu le putem duce pe toate, nu putem fi responsabili pentru toate neajunsurile unui sistem public și nici nu vom accepta sa fim vinovații de serviciu sau ciuca tuturor bătăilor! DSP Timiș este o instituție importantă a statului român, cu atât mai mult in acesta perioada. Cred cu tărie, așa cum am spus-o încă de la început, ca doar impreuna, asumandu-ne deciziile și muncind cot la cot, fiecare pe palierul sau, putem trece cu bine peste acestea pandemie de Covid-19”, a mai spus șefa DSP Timiș, Mariana Rădulescu.

Ultima modificare Joi, 26 Martie 2020 18:40

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login