Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Amenzi de peste 90.000 de lei, în ultimele 24 de ore, în Timiș, pentru nepurtarea măștii de protecție

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Politiștii timișeni continuă acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid 19.

Astfel, numai în ultimele 24 de ore au dat amenzi de peste 90.000 de lei, pentru nepurtare măștii de protecție.

CITEȘTE ȘI: Carantină pentru românii care se întorc din 30 de ţări! Vezi aici lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic

Au fost acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat 135 de forţe de ordine, fiind verificate 150 de societăți comerciale precum şi 98 de mijloace de transport, dintre care 30 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate peste 1000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 283 de amenzi, în valoare de 91.100 de lei. Toate sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Valoarea amenzilor este cuprinsă între 500 și 2500 de lei.

CITEȘTE ȘI: Încă 160 de infectări cu COVID-19, în judeţul Timiş! Vezi aici distribuţia pe localităţi

Polițiștii reamintesc faptul că organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Forțele de ordine vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.
Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2020 12:10

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login