Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Amenzi de 150.000 de lei pentru cei care au aruncat gunoaie pe marginea cursurilor de apă din Timiș!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amenzi de aproape 150.000 de lei pentru firmele care nu au respectat Legea Apelor!

Inspectorii din cadrul Serviciului Inspecția Bazinală a Apelor - Administrația Bazinală de Apă Banat au făcut de la începutul anului și până acum 103 controale la folosințele consumatoare și neconsumatoare de apă din spațiul hidrografic Banat.

Aceștia au constatat încălcări ale legislației în domeniul gospodăririi apelor și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 145.000 lei, după cum urmează:  

•  3 societăți comerciale au fost sancționate cu amendă : S.C. Purza Trans S.R.L. (amendă în valoare de 80.000 lei pentru depozitarea materialelor de orice fel, în zona de protecție a acumulării Dumbrăvița), S.C. Revicond Canal (amendă în valoare de 30.000 lei pentru circulația cu utilaje pe digurile de apărare împotriva inundațiilor în zona Șanovița), S.C. Simon Prodcom S.R.L. (amendă în valoare de 35.000 lei pentru evacuarea de ape uzate în cursul de apă Faitalan fără a respecta prevederile autorizației de gospodărire a apelor).

•  11 avertismente către consilii locale, societăți comerciale și persoane fizice pentru: executarea lucrărilor pe ape sau care au legătură cu apele fără a avea acte de reglementare, nerespectarea măsurilor dispuse anterior sau a celor dispuse prin actele de reglementare, circulația cu autovehicule pe digurile de apărare împotriva inundațiilor.

A fost demarată și acțiunea de verificare a stării de salubritate a malurilor cursurilor de apă intravilan localități în județul Timiș. Prin aceste acțiuni de verificare se dorește impulsionarea autorităților publice locale privind salubrizarea cursurilor de apă ce le revin, pentru a se desființa depozitele necontrolate de deșeuri, material lemnos sau de orice fel, din albiile și malurile cursurilor de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere a apei.

Mai facem încă un apel către toți cetățenii din arealul Banatului să respecte apa și să se implice în a o păstra într-o stare bună, printr-o grijă de bun simț, nearuncând gunoaie menajere sau de orice fel în cursurile de apă. Solicităm implicare activă și responsabilitate din partea tuturor acelora care folosesc apa în activități recreative ori activități comerciale, pentru a elimina sursele de poluare cu deșeuri de pe cursurile de apă. Cei care rămân pasivi și vor încălca legea, vor suporta sancțiuni, inclusiv financiare”, afirmă Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.                              

Procedura de control va continua până la sfârșitul lunii aprilie.

Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2019 12:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Două orașe își unesc eforturile pentru promovarea   sustenabilității energetice a regiunii transfrontaliere

Două orașe își unesc eforturile pentru promovarea sustenabilității energetice a regiunii transfrontaliere

Primăria Timişoara continuă implementarea proiectului „Smart and Sustainable Energy Consumption”, în calitate de partener.

Detalii

Timişoara, în colaps privind noile construcţii! Arhitecţii trag un semnal de alarmă, cu privire la prelungirea vechiului PUG

Timişoara, în colaps privind noile construcţii! Arhitecţii trag un semnal de alarmă, cu privire la prelungirea vechiului PUG

Sunt aproape 10 ani de când se lucrează la noul Plan Urbanistic General al Timişoarei care ar trebui să reglementeze modul de dezvoltare a oraşului.

Detalii

Lupta cu ţânţarii, şobolanii şi alte rozătoare continuă la Timişoara! Luni începe o nouă campanie de deratizare şi dezinsecţie

Lupta cu ţânţarii, şobolanii şi alte rozătoare continuă la Timişoara! Luni începe o nouă campanie de deratizare şi dezinsecţie

Deşi Primăria anunţă periodic acţiuni de deratizare şi dezinsecţie, timişorenii sunt dezamăgiţi de rezultate. Ţânţarii, rozătoarele şi alţi dăunători le crează în continuare probleme.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login