Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Amenzi de 150.000 de lei pentru cei care au aruncat gunoaie pe marginea cursurilor de apă din Timiș!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amenzi de aproape 150.000 de lei pentru firmele care nu au respectat Legea Apelor!

Inspectorii din cadrul Serviciului Inspecția Bazinală a Apelor - Administrația Bazinală de Apă Banat au făcut de la începutul anului și până acum 103 controale la folosințele consumatoare și neconsumatoare de apă din spațiul hidrografic Banat.

Aceștia au constatat încălcări ale legislației în domeniul gospodăririi apelor și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 145.000 lei, după cum urmează:  

•  3 societăți comerciale au fost sancționate cu amendă : S.C. Purza Trans S.R.L. (amendă în valoare de 80.000 lei pentru depozitarea materialelor de orice fel, în zona de protecție a acumulării Dumbrăvița), S.C. Revicond Canal (amendă în valoare de 30.000 lei pentru circulația cu utilaje pe digurile de apărare împotriva inundațiilor în zona Șanovița), S.C. Simon Prodcom S.R.L. (amendă în valoare de 35.000 lei pentru evacuarea de ape uzate în cursul de apă Faitalan fără a respecta prevederile autorizației de gospodărire a apelor).

•  11 avertismente către consilii locale, societăți comerciale și persoane fizice pentru: executarea lucrărilor pe ape sau care au legătură cu apele fără a avea acte de reglementare, nerespectarea măsurilor dispuse anterior sau a celor dispuse prin actele de reglementare, circulația cu autovehicule pe digurile de apărare împotriva inundațiilor.

A fost demarată și acțiunea de verificare a stării de salubritate a malurilor cursurilor de apă intravilan localități în județul Timiș. Prin aceste acțiuni de verificare se dorește impulsionarea autorităților publice locale privind salubrizarea cursurilor de apă ce le revin, pentru a se desființa depozitele necontrolate de deșeuri, material lemnos sau de orice fel, din albiile și malurile cursurilor de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere a apei.

Mai facem încă un apel către toți cetățenii din arealul Banatului să respecte apa și să se implice în a o păstra într-o stare bună, printr-o grijă de bun simț, nearuncând gunoaie menajere sau de orice fel în cursurile de apă. Solicităm implicare activă și responsabilitate din partea tuturor acelora care folosesc apa în activități recreative ori activități comerciale, pentru a elimina sursele de poluare cu deșeuri de pe cursurile de apă. Cei care rămân pasivi și vor încălca legea, vor suporta sancțiuni, inclusiv financiare”, afirmă Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.                              

Procedura de control va continua până la sfârșitul lunii aprilie.

Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2019 12:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Amenzi usturătoare, pentru cei care parchează la Calea Martirilor! Anunţul autorităţilor locale

Amenzi usturătoare, pentru cei care parchează la Calea Martirilor! Anunţul autorităţilor locale

Şoferii din partea de sud a Timişoarei au parte de noi restricţii de criculaţie, care vizează Calea Martirilor.

Detalii

Acţiunea buldozerul, la Timişoara! Primarul a dat ordinul de demolare a unei clădiri ridicate ilegal

Acţiunea buldozerul, la Timişoara! Primarul a dat ordinul de demolare a unei clădiri ridicate ilegal

Forfotă mare în această dimineaţă, pe bulevardul Dragalina nr. 24 din Timişoara, unde primarul a descins pentru a pune în aplicare o hotărăre judecătorească.

Detalii

Atenţionare pentru crescătorii de albine din Timişoara! Mâine începe dezinsecţia aeriană, care poate afecta albinele

Atenţionare pentru crescătorii de albine din Timişoara! Mâine începe dezinsecţia aeriană, care poate afecta albinele

Mâine, la Timişoara, începe lupta aeriană cu ţânţarii, astfel că se vor face stropiri din avion, cu substanţa substanţa K’Othrine Profi EC 250.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login