Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Aeroportul Internațional Timișoara, la ora bilanțului! Ce destinații noi au apărut în acest an?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara a ajuns la ora bilanțului! Anul 2019 a fost unul extrem de bun și a venit cu o serie de noutăți.

Anul 2019 a început favorabil atât pentru aeroportul Timișoara, cât și pentru pasageri. În decursul anului au fost introduse curse spre 4 noi destinații: Billund (Danemarca), Doncaster/Sheffield (Marea Britanie), Nürnberg și Baden Baden (Germania). Compania aeriană Wizz Air a alocat a o treia aeronavă bazei de la Timișoara și a suplimentat numărul curselor regulate. De asemenea, compania Eurowings a introdus o destinație nouă către Stuttgart. Toate acestea s-au regăsit în creșterea numărului de pasageri și a numărului de zboruri.

CITEȘTE ȘI: Serverul pentru autovehicule de la Continental conectează mașinile electrice Volkswagen ID.

În privința curselor interne, ruta Timișoara–București a devenit cea mai frecventată cursă internă din România, în anul 2019. Astfel, Aeroportul Internațional Timișoara s-a clasat pe primul loc în topul aeroporturilor regionale, respectiv locul al doilea, în clasamentul național, după Aeroportul Otopeni în privința numărului de pasageri și aeronave care au ales ca rută Otopeni.

În ceea ce privește traficul  aerian, în decursul ultimilor 5 ani, numărul total al pasagerilor a crescut cu 73%, de la 923.791 de pasageriîn 2015 la 1.595.000 de călătoriîn 2019. În același interval de timp, numărul de mișcări a aeronavelor a înregistrat o creștere de 49%, respectiv de la 11.669 de zboruri la 17.400 mișcări.

Traficul de marfă a înregistrat o creștere de peste 90%,în decursul celor 5 ani, respectiv de la 2.600 tone transportate la 5.000 în 2019. La nivel național aeroportul Timișoara deține 60% din traficul cargo de pe aeroporturile regionale din România, exclus Otopeni.

Conform rezultatelor financiare din perioada 2015-2019, veniturile au crescut cu 64% respectiv de la 34.23 milioane de lei la 56 de milioane lei. Creștere spectaculoasă de 369% s-a înregistrat și la profitul brut, de la aproape 800.000 de lei la 3.8 milioane de lei. Aceste date economice pozitive au la bază o bună gestiune a activității comerciale și economice.

Printre realizările importante în perioada 2015-2019 se numără următoarele:

• În 2015, a fost pus în funcțiune un sistem performant de radio-navigație pentru a asigura aterizarea în siguranță a aeronavelor, în condiții de vizibilitate redusă (categoria III A, cel mai performant din țară)

• S-a deschis un centru logistic, cel mai mare sediu operațional din România administrat de către DHL, în incinta Aeroportului Internațional Timișoara

• S-a atras operarea la Timișoara a 2 operatori aerieni Ryanair (septembrie 2016) și Eurowings (iunie 2019)

• A crescut numărul de rute disponibile cu plecare din Timișoara, de la 16 rute în 2015, la 24 în 2019

• A.I.T. deține 60% din traficul cargo de pe aeroporturile regionale din România, exclus Otopeni

• În 2017, după o laborioasă muncă de concepție timp de 2 ani, Aeroportul Internațional Timișoara a devenit primul aeroport din România certificat de către Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA)

• în iunie 2018, s-a extins și modernizat parcarea auto din incinta aeroportului

• în decembrie 2018, s-a semnat contractul de finanțare pentru NOUL TERMINAL SOSIRI CURSE EXTERNE PASAGERI, iar în din februarie 2019 s-au demarat lucrările de investiții

CITEȘTE ȘI: Patronul firmei care a făcut deratizarea în blocul morții din Timișoara a ieșit de după gratii și este în arest la domiciliu!

În ceea ce privesc proiectele deinvestiții, anul 2019 a fost unul dinamic și plin de provocări, atât pentru proiectul construcției noului Terminal de Sosiri Curse Externe, cât și pentru investițiile majore în zona de operațiuni aeriene.

Intervalul de timp 2015-2019  a fost unul foarte bun din toate punctele de vedere. Au fost lansate noi rute, s-au înregistrat creșteri importante ale traficului aerian, creștere economică consistentă și s-au demarat ample lucrări de modernizare și dezvoltarea. Suntem optimiști și ne propunem ca anul viitor să fie unul și mai productiv, având în plan proiecte ambițioase de dezvoltare, cum ar fi proiectul tehnic și demararea lucrărilor  la aerogară – terminalul de curse plecări externe”, a spus directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2019 16:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login