Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Acuzaţii grave la adresa a doi jurnalişti din Timişoara! S-au ales cu plângere penală la DIICOT, într-un caz de şantaj

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DIICOT Timişoara cercetează o plângere penală în care este reclamat un caz de şantaj, după ce un individ ar fi încercat să obţină ilegal, o sumă de bani.

Mai exact, B.O. ar fi mers la un fast food din Timişoara şi le-ar fi cerut angajaţilor 1.000 de lei, pentru a nu comprimite şi defăima restaurantul, într-un anumit ziar din Timişoara.

Mai precis, individul  a spus că soţia lui, asistentă medicală la Spitalul Victor Babeş, şi două colege de-ale ei au mâncat shaworma de la respectivul fast food şi s-au îmbolnăvit cu salmonella.

Bărbatul a mai explicat că cele trei femei au avut nevoie de spitalizare, pentru care s-ar fi cheltuit suma de 1.000 de lei, şi vrea aceşti bani înapoi de la reprezentanţii restaurantului.

Omul a precizat că dacă nu va primi banii, va apela la presă şi va aduce grave prejudicii de imagine, restaurantului.

Ceea ce s-a şi întâmplat, pentru că într-un ziar online din Timişoara a fost publicată versiunea acestui bărbat, lucru care, consideră proprietarul fast-food-ului, i-a compromis afacerea.

CITEŞTE ŞI: Peste 1.400 de timișeni s-au testat gratuit pentru depistarea hepatitei C, la Spitalul Județean! Campania continuă până în august

Tocmai din acest motiv, a făcut plângere penală la DIICOT pentru şantaj şi constituire de grup infracţional organizat, iar reclamaţi sunt toţi cei implicaţi: B. O., a cărui identitate nu este cunoscută deocamdată, cele trei asistente despre care omul spune că s-au îmbolnăvi cu salmonela, redactorul care a scris ştirea, şi redactorul-şef al publicaţiei respective.

Aceştia din urmă sunt acuzaţi de “participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de şantaj” şi se cere audierea lor, în vederea identificării persoanei B. O. care ar fi încercat să obţină ilegal suma de 1.000 de lei de la angajaţii restaurantului.

Oricum, nu este greu de aflat cine este bărbatul respectiv, în condiţiile în care a fost filmat de camerele de supraveghere din restaurant, exact în momentul în care a mers să ceară banii, pentru a nu face publică povestea.

“Infractorul B. O, cu sprijinul unei publicaţii din Timişoara şi a celor doi redactori a lansat în spaţiul public o afirmaţie nereală, gravă, menită a deturna clientela societăţii fără a proceda la corectarea acestei informaţii, în scopul obţinerii unei sume de bani în mod injust. Desi am purtat o serie de mesaje cu redactorul acestui articol de presă, notificându-l cu privire că la mijloc este un şantaj, acesta nu a dorit să dezvăluie identitatea acestui B. O, care atenţie, nu este o sursă, pentru că atunci aş fi înţeles că nu poate să ne spună cine e. Acest B. O. este un om care a făcut o reclamaţie. Nu îi dai numele acestui individ, în schimb dai numele restaurantului”, a declarat avocatul Florin Kovacs, care îl reprezintă pe proprietarul restaurantului.

florin kovacs

Deşi a semnalat incidentul în presă, reclamantul nu a depus o plângere la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, aşa cum ar fi fost normal.

L-a sunat pe directorul regional al instituţiei, l-a informat despre ce este vorba, dar a refuzat să depună o reclamaţie scrisă.

Chiar şi în aceste condiţii, restaurantul a fost verificat, însă nu au fost descoperite probleme de natură să pună în pericol sănătatea consumatorilor.

“Am fost sunat de un domn, care mi-a semnalat că soţia lui şi încă două persoane s-ar fi îmbolnăvit după ce au mâncat de la acest restaurant. I-am spus să vină la insituţie, să depună o reclamaţie ăn scris, dar nu a mai venit. Totuşi, am trimis o echipă de control acolo, dar nu au fost descoperite probleme majore, de natura celor indicate de domnul respectiv. Nu ştiu să vă spun exact ce nereguli au fost găsite, pentru că nu a fost finalizat procesul verbal, însă ştiu că erau lucruri care nu erau trecute pe meniu, şi alte chestiuni de genul acesta, motiv pentru care îi vom sancţiona cu aproximativ 500 de lei”, a declarat pentru sursadevest.ro, directorul CRPC Timişoara, Sorin Susanu.

În privinţa celor trei asistente medicale care s-ar fi infectat cu salmonella, informaţia este infirmată de cei la Victor Babeş.

“Nu am avut astfel de cazuri în luna aprilie şi nici în ultima perioadă. Ştiu că ar fi trei asistente medicale de la noi care ar fi  mâncat ceva de la un fast-food şi după aceea ar fi acuzat că ar fi făcut diaree, însă nu au fost internate pentru asta. Nu a fost nevoie de spitalizare”, a declarat dr. Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş.

 

 

 

Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 14:45

1 comentariu

  • Politia presei

    Doamna Axinte, e vorba de jurnalistii de la TION Adrian Panduru si Bogdan Marta? De ce nu le dati numele ca doar e vorba de o plangere penală impotriva lor?

    Raportează Politia presei Vineri, 12 Aprilie 2019 16:06 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login