Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

A fost eliminată restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca! Se pot imuniza și persoanele de peste 65 de ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritățile din România au anunțat că s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

CITEȘTE ȘI: Cifre de ultimă oră! Cum a evoluat pandemia de coronavirus, în ţara noastră, de ieri până azi?

Mai exact, în urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor stateeuropene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentruprevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi șiglobule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Peste 55.000 de elevi învață exclusiv online, după ce Timișoara și localitățile periurbane au intrat în carantină!

Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprinsîntre 4-12 săptămâni de la prima doză.

Ultima modificare Luni, 08 Martie 2021 15:46

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login