Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Micuții de la Montessori au aflat mai multe despre Univers

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Micuții de la Montessori continuă să participe la activități ce-i ajută să se dezvolte într-un mod frumos! Aceștia au luat parte zilele trecute la evenimentul “Școala Planetelor”, unde au explorat felul în care funcționează Universul, dar și sistemul solar.

 

Acest domeniu nu reprezintă o noutate pentru micuții ce studiază conform pedagogiei Montessori, căci se poate afirma că aria curriculară "Educaţia Cosmică" este cadrul general pentru studierea tuturor celorlalte discipline din ariile curriculare Montessori. Acesta este ideea centrală în jurul căreia se dezvoltă şi în care sunt incluse toate domeniile de cunoaştere, include noţiuni din istorie, geografie, botanica, zoologie, chimie, fizică, astronomie, geologie, antropologie, muzică, arte plastice, educaţie civică.

Curriculum-ul de "Educaţie cosmică" se axează pe studierea a două componente , şi anume, evoluţia naturii şi evoluţia omului şi a naturii, astfel copilul primeşte o privire de ansamblu asupra universului, că o unitate dinamică în care totul se afla în interdependenţă.

 

Prin educaţia cosmică , Maria Montessori dorea să transmită copiilor o viziune clară asupra întregului univers.

Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 14:27

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login