Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

100 de deținuți din Penitenciarul Timișoara, își vor petrece sărbătorile acasă, în familie!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cele 800 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Timișoara, 100 își vor petrece Paștele acasă, în familie.

Cei 100 de deținuți beneficiază în această perioadă de permisiunea ieşirii din penitenciar pe o perioadă de 24 ore, 3 zile, respectiv 5 zile, ca urmare a conduitei exemplare pe care au avut-o pe parcursul detenţiei. 

În perioada Sărbătorilor Pascale persoanele private de libertate care rămân după gratii, pot  primi prin intermediul sectorului vizită un pachet suplimentar cu alimente tradiţionale (ouă vopsite, cozonac, friptură de miel, pască) și li se va asigura un meniu îmbunătățit și diversificat, conform normei de hrană prevăzută pentru zilele festive.

În plus, în această perioadă, în Penitenciarul Timișoara se implementează proiectul de activitate „Învierea lui Iisus Hristos, nădejdea Învierii noastre” având ca scop cultivarea atitudinilor pozitive şi crearea unei atmosfere de celebrare a sărbătorilor Pascale, stimularea creativităţii, a lucrului în echipă, a cooperării şi a toleranţei, prin intermediul activităţilor de reintegrare socială, în rândul persoanelor private de libertate, custodiate la nivelul Penitenciarului Timișoara.

În acest sens, în Penitenciar sunt organizate o serie de activități. În noaptea de Înviere,  va avea loc tradiționala slujbă oficiată de către preotul unităţii, după care se vor împărți Paştile şi a Lumina Sfântă la camerele de deţinere.Vor avea loc și activități ocupaționale și de difuzare a culturii, mai exact deținuții  vor realiza obiecte specifice Sărbătorilor Pascale, confecționate de deținuți în cadrul atelierului de Quilling (ouă decorate, iepurași, felicitări, tablouri cu temă pascală); Luni, 29 aprilie, de la ora 10.00 un grup de persoane private de libertate va participa în comunitate la Biserica Creștină Baptistă nr. 1 Betel la activitatea Învierea Domnului – o sărbătoare pentru fiecare - activitate devenită deja tradiţie în colaborarea dintre cele două instituţii.

Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 10:02

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login