Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

„Plasma e darul de Crăciun"! Timișorenii, așteptați să doneze pentru a veni în sprijinul bolnavilor de coronavirus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 „Plasma e darul de Crăciun" este numele unei campanii umanitare care vizează donarea de plasmă pentru pacienții infectați cu virusul Covid 19!

Societatea civilă din trei mari oraşe, printre care și Timișoara, se mobilizează din nou pentru a veni în sprijinul pacienților aflați în stare gravă și internați în aceste zile în spitale. În cadrul campaniei mai sunt orașele  Cluj și Sibiu.

CITEȘTE ȘI: Strigător la cer! Un pensionar se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost tâlhărit de un tânăr

Desfăşurată de grupurile de inițiativă civică ”Vă ajutăm din Timișoara”, ”Vă ajutăm din Sibiu” și ”Vă ajutăm din Cluj”, campania își propune să mobilizeze în perioada 24 noiembrie – 24 decembrie un număr de 1.000 de donatori de plasmă convalescentă și face apel la solidaritatea pacienților vindecați de Covid 19 care au prezentat forme ușoare și medii ale bolii. Toate informațiile medicale ale campaniei, dar și statistici actualizate zilnic legate de situația donatorilor din cele trei centre vor fi disponibile pe site-ul dedicat plasmaesteviata.ro, care se lansează chiar astăzi.

Plasmafereza – donarea de plasmă convalescentă – este o procedură care salvează vieți. Dacă înainte de epidemia de Covid 19 spuneam cel mai des că sângele înseamnă viață, iată că acest virus ne readuce în discuție o terapie veche de peste 100 de ani, a cărei importanță ne dorim să ajungă în atenția potențialilor salvatori" – a spus medicul Eduard Egri, vorbind despre oportunitatea prezentării la centrele de transfuzie partenere după încetarea riscului de transmitere a bolii.

Campania beneficiază de o pagină dedicată pe Facebook, https://fb.com/plasmaesteviata, al cărei conținut va include opinii ale medicilor implicați în campanie, dar și apeluri ale personalităților recunoscute pentru activismul lor civic la nivel local și național.

Este prima acțiune care adună împreună energia unor grupuri de suport, active în cele trei orașe din Transilvania”, a spus judecătorul Cristi Danileț, din partea Vă ajutăm din Cluj.

„Obiectivul legat de Crăciun este doar o primă etapă în campania pe care o desfășurăm și în care îndemnăm la solidaritate persoanele care au văzut ce înseamnă acest virus, dar care au avut șansa unei vindecări la domiciliu", a mai adăugat el, subliniind cât de important este în aceste momente apelul la umanitatea din noi.

Plasma e darul de Crăciun este și o modalitate de a da mai departe ceva din această șansă personală a dezvoltării unei forme ușoare, fiindcă potrivit studiilor, plasma recoltată de la un singur donator poate salva 3 vieți," a spus medicul Laura Ghibu, născută în Sibiu, stabilită în Suedia.

CITEŞTE ŞI: Un nou record negativ! La terapie intensivă sunt peste 1.200 de bolnavi

Grupurile de sprijin ”Vă ajutăm din Timișoara”, ”Vă ajutăm din Sibiu” și ”Vă ajutăm din Cluj” reunesc în prezent peste 20.000 de membri. Ele sunt constituite drept comunităţi ce activează în mediul online, fiind fondate pe Facebook încă de la începutul pandemiei de Covid 19 în România, ca un răspuns al cetățenilor la agresivitatea noului tip de Coronavirus. Personalul medical şi organele de ordine au beneficiat în perioada stării de urgenţă de echipament de protecţie prin implicarea activă a celor trei grupuri.

Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 15:14

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login