Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

ȘTIM cine este de vină pentru incendiul care a mistuit o parte a spitalului din Gătaia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de pompieri din județul Timiș s-au chinuit ore în șir să lichideze focul care cuprins aseară, un pavilion al Spitalului de Psihiatrie din Gătaia.

Însă, munca pompierilor nu s-a încheiat odată cu stingerea incendiului. După ce s-au asigurat că nu mai există niciun pericol, aceștia au început să caute cauzele care au produs vâlvătaia.

Din primele informații se pare că de vină este administratorul clădirii, care nu a izolat corespunzător coșul de fum.

CITEȘTE ȘI: Incendiu violent la un spital din vestul țării! Zeci de bolnavi, evacuați

"Cercetarea nu s-a încheiat încă, dar ceea ce am constatat până la ora actuală este faptul că la baza incendiului a stat neizolarea coșului de fum față de elementele combustibile ale acoperișului, cum ar fi grinzile din lemn. Această atribuție este în sarcina administratorului clădirii", a declarat pentru sursadevest, purtătorul de cuvânt al ISU Banat, Mugurel Ioja.

"Spitalul aparține direct ministerului Sănătății, clădirile sunt în proprietatea Statului Român și în folosința spitalului. Cert este că centralele termice sunt corespunzătoare din punct de vedere tehnic și al avizelor, coșurile sunt corespunzătoare centralelor și din punct de vedere al autorizărilor și avizelor. În plus, noi am avut un control de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pe data de 18 ianuarie, cu patru zile înainte de incendiu și nu a fost constattă nicio neregulă”, explică managerul Spitalului de Psihiatrie Gătaia, Cornelia Șargan.

70 de persoane, pacienți și personal medical, au fost evacuate aseară, după ce flăcările au cuprins un întreg pavilion al Spitalului de Psihiatrie din Gătaia.

 

 

Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2017 17:08

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login