Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Și tu poți deveni agent sau ofițer de penitenciare! Penitenciarul Timișoara recrutează candidați

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Penitenciarul Timișoara desfășoară în liceele din întreg județul, o campania de informare privind ocuparea locurilor vacante din instituțiile de învățământ cu specific penitenciar. 

Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat au la dispoziție aproximativ 300 de locuri la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“, Academia Tehnică Militară București, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul de Medicină Militară, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I“, Pitești, Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul“.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru cel mai mare spectacol aviatic, TIMIȘOARA AIR SHOW 2019! Când are loc?

Angajații Penitenciarului Timișoara vor oferi tinerilor care doresc o carieră în domeniul administratiei penitenciare toate informațiile necesare privind condițiile generale și specifice care trebuie întrunite pentru a putea fi admiși în acest gen de instituții, probele de examen si bibliografia specifică. De asemenea, liceenii vor fi informați  în ceea ce privește avantajele de care beneficiază pe parcursul anilor de școlarizare, dar și despre specificul muncii, despre oportunitățile de formare și avansare profesională  ca lucrători de penitenciare, despre conduita și seriozitatea de care trebuie să dea dovadă în permanență  un functionar public cu statut special.

Ce oferă instituțiile de formare inițială specializate ale Administrației Naționale a Penitenciarelor celor care vor alege o carieră profesională în sistem:

-               învățământ gratuit la standarde europene
-               cazare și masă gratuite
-               asistență medicală gratuită
-               soldă lunară pe toată perioada studiilor
-               săli de clase și laboratoare moderne
-               echipament gratuit; uniformă care aduce respect și prestigiu

De asemenea, vor avea posibilitatea, ca după absolvire, prin repartizarea într-una dintre unitățile sistemului penitenciar, să aibă un loc de muncă stabil și un salariu decent, precum și oportunități de dezvoltare a carierei. Prin activitatea depusă, viitorii ofițeri și agenți din sistemul administrației penitenciare vor face parte dintr-un segment important al siguranței, apărării și ordinii publice și vor fi pregătiți pentru a desfășura o activitate complexă, care presupune curaj, inteligență și multă comunicare, contribuind la creșterea siguranței în comunitate și la crearea unui mediu custodial sănătos și sigur.

CITEȘTE ȘI: Primarii nemulțumiți din Timiș, cu jalba în proțap la Tăriceanu! De ce s-au plâns?

Informații privind concursurile de admitere se pot obține la sediul Penitenciarului Timișoara, strada Popa Șapcă nr. 7, sau la telefon 0256.200.030 interior 116 – Biroul Resurse Umane și Formare Profesională, în zilele lucrătoare (de luni până vineri), în intervalul orar 08.00 – 16.00.
De asemenea, pagina de Facebook a Penitenciarului Timișoara, https://www.facebook.com/PenitenciarTimisoara/, va fi actualizată în mod constant cu date și știri privind calendarul, condițiile de înscriere și probele de admitere.

Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2019 09:50

1 comentariu

 • Frumuselu Daniel

  Buna ziua, spunetimi va rog frumos daca la varsta de 38 de ani, ma mai incadrez cerintelor dumneavoastra petru postul de mai sus,

  Va multumesc frumos.

  Raportează Frumuselu Daniel Luni, 15 Aprilie 2019 18:18 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login