Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ţepe cu locuri de muncă, în Marea Britanie! Cum erau păcăliţi oamenii care îşi doreau să muncească peste hotare?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O reţea specializată în înşelăciuni pe internet a fost destructurată în această dimineaţă de poliţiştii din Timişoara, care au descins la 7 adrese.

Este vorba despre locaţii din judeţele Hunedoara şi Arad, de unde oamenii legii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

CITEŞTE ŞI: Cifre de ultimă oră! Cu cât a crescut numărul cazurilor de coronavirus, de ieri până astăzi?

Indivizii vizaţi de anchetă postau pe internet anunţuri fictive de angajare în afara ţării, în special în Marea Britanie.

În momentul în care erau contactaţi de persoane care îşi doreau să muncească, le solicitau acestora sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, pentru redactarea actelor sau traducerea şi legalizarea contractului de muncă.

Cei interesaţi plăteau sumele cerute, iar ulterior nu mai puteau să ia legătura cu aceşti indivizi.

Deşi membrii reţelei au dat sute de astfel de ţepe, mulţi dintre păgubiţi nu au depus plângere împotriva lor.

Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și oferea detalii cu privire la plecare și la transport”, transmite IPJ Timiş.

În urma percheziţiilor din această dimineaţă, nouă suspecţi au fost ridicaţi şi duşi la audieri la sediul DIICOT Timişoara.

După ce vor răspunde întrebărilor anchetatorilor, împotriva lor se va lua, cel mai probabil, măsura reţinerii pe o perioadă de 30 de zile.

Cei 9 indivizi sunt acuzaţi de fraude informatice și înșelăciuni.

CITEŞTE ŞI: Au fost afișate rezultatele examenului de Bacalaureat! În Timiș 12 elevi au obținut media 10

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login