Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Începe o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în Zona 0 a județului Timiș!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Retim Ecologic Service și ADID  Timiș derulează o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în zona 0.

Aceasta se va desfășura în perioada 03 octombrie - 29 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de afaceri din Timiş, faţă în faţă cu autorităţile! S-a înfiinţat Consiliul Consultativ Economic

În cadrul campaniei nu se colectează: deșeuri municipale, biodegradabile, vegetale, deșeuri periculoase, industriale (inclusiv cele rezultate din producție), construcții și demolări, echipamente electrice și electronice, ambalaje.

Cetățenii din această zonă vor putea depune deșeurile voluminoase și periculoase, prin aport voluntar, în containerele speciale puse la dispoziție în punctele de colectare stabilite.

Deșeurile voluminoase sunt: mobilier, covoare, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile din echipamente electrice și electronice, precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși, geamuri, tocuri de geamuri și sticlă de geam, comode, mese de cafea, de toaletă, decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, lustre, tablouri, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș, suporturi, baterii, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă, carpete, preșuri, etc.

Acestea se vor colecta în perioada 03 octombrie - 29 noiembrie.

Deșeuri periculoase sunt: ambalaje care conțin reziduuri de substanțe periculoase sau sunt contaminate cu substanțe periculoase, ambalaje metalice care conțin o matrică poroasă  solidă formată din materiale periculoase, inclusiv containerele goale pentru stocarea sub presiune, absorbanți, materiale filtrante (inclusiv filtre de ulei nespecificate în altă parte), materiale de lustruire și îmbrăcăminte de protecție contaminate cu substanțe periculoase, vopsele, cerneluri, adezivi și rășini cu conținut de substanțe periculoase; baterii și acumulatori cu plumb, mercur, Ni-Cd, alcaline sau baterii și acumulatori nesortate conținând aceste baterii, solvenți, acizi, alcali, uleiuri și grăsimi, altele decât cele comestibile, detergenți cu conținut de substanțe periculoase, butelii de gaz sub presiune (inclusiv haloni), cu conținut de substanțe periculoase, deșeuri din lemn cu conținut de solvenți organici sau alte substanțe periculoase.

Acestea se vor colecta în perioada 14 octombrie – 25 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Cei mai neinspirați migranți! Au greșit tirul care trebuia să-i scoată din țară. Unde au ajuns defapt?

Deșeurile voluminoase și periculoase se păstrează în gospodărie până în momentul colectării și nu se depun pe domeniul public în afara programului de colectare.

Punctele de colectare din fiecare localitate, precum și intervalul orar, pot fi găsite atât pe site-ul operatorului, www.retim.ro/știri, cât și pe site-ul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, www.adidtimis.ro.

Ultima modificare Vineri, 27 Septembrie 2019 11:26

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login