Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected]ro | Publicitate: 0731 028 626

Încă un drum județean reabilitat! A văzut prima dată asfaltul și scurtează distanța cu 20 de km față de Lugoj

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești excelente pentru locuitorii din satele și comunele din apropierea Lugojului. 

Drumul care leagă zona de est a județului de Lugoj, a fost reabilitat. Mai exact este vorba despre o porțiune de drum spectaculoasă, peste dealuri, care face accesul mult mai facil al locuitorilor din Bethausen și nu numai, spre Lugoj. Acum oamenii din zonă pot ajunte în municipiul de pe Timiș, pe un drum de doar 12 kilometri, față de varianta folosită înainte care era de aproximativ 35 de kilometri.

CITEȘTE ȘI: Durere fără margini! Tătăl a trei fetiţe se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-a electrocutat la Spitalul Victor Babeş din Timişoara

Puțini erau șoferii care se riscau să circule pe drumul vechi, pentru că nu era asfaltat, iar dacă vremea era ploioasă, șoseaua se transforma într-un adevărat calvar.

Consiliul Județean Timiș a investit aproximativ 4,7 milioane de lei pentru reabilitarea acestui drum, suma cea mai mare din bani provenind din fonduri guvernamentale.

Acest drum județean are o lungime de 4,9 km. Investiția este finanțată din fonduri guvernamentale și bugetul propriu al Consiliului Județean, și putem spune că se prezinta în condiții foarte bune de trafic și ce este și mai important e că întreaga zona de est a județului, Bethausen – Balinț – Ohaba, chiar și zona spre Manăștiur, are un acces mult mai facil spre municipiul Lugoj. A fost o solicitare facuta de mai mult timp pentru a moderniza acest tronson care este foarte scurt spre Lugoj și de azi cetățenii județului pot să circule foarte bine pe această directie. Valoarea acestui proiect a fost de 4.700.000 de lei”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. 

Reabilitarea porțiunii de drum, de aproape 5 kilometri, a fost așteptată mulți ani de locuitorii din zonă, fiind cel mai scurt drum spre Lugoj.

Drumul vine de la Lipova și merge către Lugoj, este unul care face legătura între două județe. Pentru noi este vital, în special pentru comuna Bethausen. Aici se circula mai greu, câteodată se mergea în coloana pentru ca sunt 12 kilometri din Bethausen pana la Lugoj. Pe aici circulă și autobuzele școare către școlile din Lugoj. E cel mai scurt drum către municipiu și pentru cei care lucrează în Lugoj”, spune primarul comunei Bethausen, Ioan Lihoni. 

CITEȘTE ȘI: Două orașe își unesc eforturile pentru promovarea sustenabilității energetice a regiunii transfrontaliere

Lucrările au început în primăvara acestui an și au fost finalizate cu o lună mai devreme decât termenul prevăzut în contract.

Ultima modificare Vineri, 20 Septembrie 2019 14:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Primăria Timişoara caută dreptatea în instanţă, în ceea ce priveşte decizia celor de la Elba de a intrezice ca tramvaiele să întoarcă în zona gării, dat fiind că bucla de întoarcere este pe terenul lor.

Detalii

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Consiliul Județean a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului.

Detalii

Este oficial! Se redeschide traficul rutier pe podul Dragalina! Cum vor circula mijloacele de transport în comun?

Este oficial! Se redeschide traficul rutier pe podul Dragalina! Cum vor circula mijloacele de transport în comun?

Reabilitarea podului Dragalina din Timişoara, începută în vara anului trecut, este gata.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login