Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Workshop „Școala motivațională” cu studenți și angajatori la Universitatea de Vest din Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest a organizat workshopul „Școala motivațională”, care a avut ca scop facilitarea de contacte profesionale între studenți și potențiali angajatori ai acestora.

La eveniment au participat studenți de la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor, din anul al III-lea  de la specializările Informatică Economică (IE), Contabilitate și Informatică de Gestiune (CIG), Economie Generală și Comunicare Economică (EGCE), Finanțe-Bănci (FB), Economie și Afaceri Internaționale (EAI) și reprezentanții a 8 parteneri sociali ai UVT, instituții și organizații de profil de la nivelul orașului Timișoara.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții partenerilor sociali le-au prezentat studenților oportunitățile de carieră din cadrul instituțiilor lor, provocările curente cu care se confruntă specialiștii care își desfășoară activitatea în aceste domenii, precum și necesitățile organizațiilor de profil în ceea ce privește specializarea și perfecționarea resursei umane, pentru a face față cu brio acestor provocări.

uvt 1

 

La rândul lor, studenții s-au arătat interesați de activitățile concrete ale organizațiilor, solicitând informații și adresând întrebări reprezentanților acestora, atât în cadrul extins din segmentul formal al întâlnirii, cât și în interacțiunile inter-individuale, care au urmat într-un cadru informal, la finalul evenimentului.Tot în cadrul workshopului, au fost puse bazele unei colaborări între cei 8 parteneri sociali prezenți și Facultatea De Economie și Administrare a Afacerilor, în vederea organizării de stagii de practică dedicate studenților din anul al III-lea de la specializările enumerate mai sus. Aceste stagii se vor desfășura în semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020 și vor avea ca obiectiv familiarizarea studenților din an terminal cu specificul activităților profesionale din domeniile studiate, pentru a le spori șansele de integrare pe piața muncii, după absolvirea facultății. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă diversificarea şi îmbunătăţirea ofertei şi programelor educaţionale din patru centre de învăţământ superior acreditate – reprezentative pentru trei regiuni de dezvoltare, în vederea intensificării procesului de integrare a cursanţilor şi studenţilor în învăţământul terţiar universitar şi non-universitar, în corelaţie cu nevoile pieţei muncii din sectoarele economice/ domeniile identificate prin SNC si SNCDI.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login