Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

UVT susține Inspectoratul Școlar Timiș în lansarea campaniei de informare „Vaccinare și testare pentru învățare”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit lansarea campaniei naționale de informare „Vaccinare și testare pentru învățare”.

Aceasta este coodronată de Ministerul Educației și organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: Preşedintele USR Timiş, Cristian Moş, pe aceeaşi lungime de undă cu Barna: Câţu nu mai are susţinerea Alianţei

La evenimentul de astăzi au luat parte rectorul UVT, Marilen Pirtea, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din cadrul MEN, Sorin Ion, inspectorul școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu, alături de care s-au aflat managerul Spitalului "Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea și directorul DSP Timiș, Flavius Cioca. 

Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare.

 „Elevii și studenții au mare nevoie de un mentorat chibzuit pentru ca să-și formeze gândirea critică. Fără o gândire critică atentă, tinerii, indiferent cât de smart și de talentați sunt, rămân victime potențiale ale dezinformărilor și campaniilor de fake-news. Acum, în această cumplită pandemie, întreaga societate este bulversată de mesaje false și de manipulare, iar inițiativa MEN, de a sublinia printr-o campanie de informare rolul absolut benefic al vaccinării și testării pentru reluarea cursului normal al activităților didactice, este binevenită. Aici aș vrea să amintesc faptul că Universitatea de Vest din Timișoara promovează o campanie de vaccinare adresată către studenți din anii terminali, cei care urmează să își susțină examenele de licență față în față, cu minimizarea riscurilor, în condiții de maximă siguranță și protecție a sănătății”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Peste 4.000 de noi infectări cu COVID, de ieri până azi! Alţi 164 de oameni au murit

Această Campanie Națională de Informare pentru vaccinare și testare, în sprijinul reluării învățării în condiții normale, este promovată pentru a sublinia importanța revenirii la școală, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite, susținând măsurile de siguranță în școli, gradinițe și universități, printr-o informare corectă, pentru conștientizare și asumarea responsabilității individuale.

Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 16:43

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login