Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest propune publicului, în această săptămână, cinci evenimente consecutive de dialog cultural și științific!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timișoara organizează cinci evenimente de dialog cultural și științific, în fiecare zi din săptămână.

Personalitățile invitate în cadrul acestor evenimente sunt autori și cercetători remarcabili ai vieții publice românești, europene și internaționale.

În acest context, în săptămâna 19-23 aprilie, se vor desfășura cu frecvență zilnică o serie de evenimente desfășurate LIVE (online), la care sunt invitați să participe pe toți pasionații dialogului cultural, dezbaterilor profesionale și sesiunilor de mentorat în antreprenoriat.

CITEȘTE ȘI: Impact violent între un autoturism și un camion! O a treia mașină a ieșit în decor pentru a evita accidentul

Evenimentele LIVE sunt vizibile în streaming online pe pagina UVT (cu adresa web https://www.facebook.com/uvtromania), și sunt programate în următoarea succesiune:

• Luni, 19 aprilie, începând de la ora 17, va avea loc competiția internațională de comunicare în știință „FameLab – Science for a Better Future”.

• Marți, 20 aprilie, începând de la ora 18, scriitorul Mircea Mihăieș îl va avea invitat pe jurnalistul și scriitorul Cristian Pătrăşconiu, alumnus UVT, în cadrul unei noi conferințe online din seria „La UVT, Cultura este Capitală”, care propune tema: „Probleme recente, soluții vechi”.

•Miercuri, 21 aprilie, începând de la ora 18, scriitoarea Cristina Chevereșan o va avea invitată pe cercetătoarea Noemi Marin (Florida Atlantic University), în cadrul unei noi conferințe online din seria „Diaspora UVT”, care propune tema: „Retorică și identitate: o incursiune în viața academică româno-americană”.

• Joi, 22 aprilie, începând de la ora 18, va avea loc conferința din seria organizată de SAS UVT sub genericul „Antreprenoriat 2.0”, în care este invitat Radu Zaharia, co-fondatorul Noletter, Alumnus UVT, care va propune dialogul cu tema „De la student la antreprenor cât ai zice SAS. Cum să îți începi propria afacere?”.

• Vineri, 22 aprilie, începând de la ora 17, diplomatul și scriitorul Vasile Popovici îl va avea ca invitat pe E.S. Marius Gabriel Lazurca, Ambasador al României în Mexic, în cadrul unei noi conferințe online din seria „Alumnus UVT” care propune tema: „Cea mai frumoasă meserie”.

CITEȘTE ȘI: Puţine cazuri de coronavirus azi,1.768, din puţine teste prelucrate, aproape 12.000! Alţi 149 de oameni au murit

UVT este un izvor de talente prin excepționalii săi oameni de cultură, prin artiștii săi, prin cercetătorii și formatorii vieții culturale, cadre universitare și absolvenți, o mare comunitate pe care noi o denumim de câțiva ani sub genericul „UVTerra”. Între cele mai vizibile personalități din aceste generații de absolvenți se află cercetători din universități europene și americane, diplomați care reprezintă România în capitale aflate peste tot în lume, dar și artiști și personalități culturale de primă mână, prin invitarea cărora dăm viață genericului „La UVT, Cultura este Capitală” și prin care pregătim terenul ideilor pentru anul cultural european TM2023. Vă invităm la o serie de întâlniri utile și, sperăm, deosebit de interesante, cu unii dintre acești „Ambasadori UVT” în lume, în cadrul sesiunilor de evenimente LIVE pe care le propunem pentru serile acestei săptămâni, în care vom descoperi idei și argumente noi, într-o lume dinamică, în care absolvenții și partenerii universității noastre sunt vizibili și apreciați”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Vă invităm să vizionați dar și să regăsiți înregistrările evenimentelor din seria acestei săptămâni pe pagina social-media a UVT.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login