Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest din Timișoara adoptă infrastructura "ecologică", conform celui mai recent GreenMetric World University Ranking

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă, și în acest an, în GreenMetric World University Ranking.

Este vorba despre singura clasificare din lume care măsoară angajamentul fiecărei universități participante în dezvoltarea unei infrastructuri "ecologice".

Potrivit rezultatelor ediţiei din 2020, UVT ocupă poziţia 652 la nivel mondial şi poziţia 7 la nivel naţional în GreenMetric World University Ranking.

CITEŞTE ŞI: Peste 13.000 de morţi, pe fondul infecţiei cu COVID-19! Bilanţul pandemiei în ţara noastră, tot mai sumbru

În această ediţie, GreenMetric a inclus 912 universităţi din 84 de ţări, numărul acestora crescând faţă de anul 2019 (când a inclus 780 universităţi).

În conturarea clasificării au fost analizate atât informaţiile raportate de universităţi, cât şi alte studii şi cercetări independente realizate pentru GreenMetric.

Chestionarul de autoevaluare a universităţilor este structurat pe 6 categorii de indicatori de performanţă: aşezare şi infrastructură (15%), energie şi schimbări climatice (21%), managementul deșeurilor (18%), utilizarea apei (10%), transport (18%) şi educaţie(18%). 

„Așa cum Europa și întreaga lume se îndreaptă spre o conduită marcată de paradigma dezvoltării ecologice, și Universitatea de Vest din Timișoara își setează condițiile creșterii în acord cu respectarea cerințelor ecologice. Avem un program avansat de cultură ecologică numit „Săptămâna verde”, destinat și studenților și cadrelor universitare, în care lansăm în fiecare an proiectele de ecologie cele mai interesante și abițioase. Prezența UVT în GreenMetric World University Ranking este o confirmare firească a orientării noastre spre adoptarea infrastructurii "ecologice", care devine tot mai importantă în marile comunități urbane”, explică rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Clasificarea UI GreenMetric World University Ranking, lansată în 2010, reprezintă o inițiativă a Universitas Indonezia, care a constatat necesitatea unui sistem de clasificare a universităţilor cu privire la angajamentul faţă de abordarea problemelor de sustenabilitate a mediului.

Scopul GreenMetric este evaluarea eforturilor universităţilor în ceea ce privește  managementul resurselor şi dezvoltarea durabilă a campusului universitar.

CITEŞTE ŞI: Alertă, de sărbători! Restricţiile pentru limitarea pandemiei, prelungite până la mijlocul lunii ianuarie

Astfel de activități de clasificare vor asigura acordarea unei atenții mai mari dezvoltării durabile a mediului, precum și problemelor economice și sociale legate de durabilitate şi, astfel, structurile de conducere ale universităţilor vor fi susținute mai mult în eforturile lor de implementare a politicilor eco-friendly.

În acest top mondial, alături de Universitatea de Vest din Timișoara se regăseşte şi Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, membră alături de UVT a Consorțiului Universitaria.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login