Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest din Timișoara, locul 2 între universitățile din România!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui clasament internațional realizat pe țările cu economii emergente, Universitatea de Vest din Timișoara se situează pe locul 2.

Clasificarea Emerging Economies University Rankings 2018 a fost realizată de revista britanică The Times Higher Education, iar UVT este în top 201-250 cele mai bune 378 de universități din 42 de țări cu economii emergentă.

La nivel național, UVT s-a clasat pe poziția a doua din cinci universități cuprinse.

CITEȘTE ȘI: Informarea firmelor cu privire la GDPR, în atenția CCIA Timiș

Au fost evaluate universități din 50 de țări, însă doar instituții de învățământ din 42 de țări au îndeplinit cerințele celor 13 indicatori de performanță pentru a face parte din clasamentul final.
Universitățile sunt excluse din ranking-ul economiilor emergente dacă nu au activitate de predare și dacă producția lor științifică în perioada 2012-2016 a fost mai mică de 1.000 de articole (cu cel puțin 150 de articole pe an).

„Includerea noastră în clasamentul celor mai bune universități din țările cu economii emergente demonstrează standardele înalte în activitatea didactică și de cercetare. Este și rezultatul politicilor de dezvoltare aplicate în Universitate în ultimii ani. Am ajuns aici pentru că am înțeles care sunt nevoile instituției în competiția internațională, am înțeles că dacă rămâi închistat în micul tău colț de țară, nu poți face performanță. Suntem o universitate internațională, suntem o universitate care aduce onoare timișorenilor”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Cum au fost salvaţi de la moarte, doi sinucigaşi? Îngerii păzitori există şi trăiesc printre noi

La fel ca și clasificarea internațională THE World University Rankings, activitatea universităților a fost evaluată după 13 indicatori de performanţă riguroși şi exigenți, grupaţi sub aspectul: activităţii de predare, activităţii de cercetare, activităţii internaționale și transferului de cunoștințe către mediul socio-economic, însă metodologia a fost recalibrată cu atenție pentru a reflecta mai bine caracteristicile și prioritățile de dezvoltare ale universităților în ţările cu economii în curs de dezvoltare. Mai multă greutate a fost acordată, de exemplu, aspectului legăturilor universităţilor cu mediul socio-economic şi activităţii internaționale.

Alături de UVT, în acest ranking sunt prezente și celelalte universități comprehensive din Consorțiul Universitaria: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (poziția 162), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (poziția 251-300) și Universitatea din București (poziția 251-300).

Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 11:02

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login