Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest, exemplu de bune practici în domeniul internaționalizării!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timișoara a fost nominalizată ca exemplu de bune practici în ceea ce privește gestionarea mobilităților pentru studenții proveniți din medii dezavantajate.

„Seminarul Erasmus+ dedicat învățământului superior”, organizat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), se desfășoară în perioada 24-26 noiembrie, reunind toate universitățile din România care implementează activități în cadrul programului de mobilități internaționale Erasmus+.

În acest context, se discută cele mai stringente aspecte referitoare la internaționalizarea învățământului superior și continuarea organizării mobilităților internaționale în contextul global cauzat de pandemia COVID-19.

În cadrul unei sesiuni de bune practici, Biroul Erasmus+ al Universității de Vest din Timișoara a fost invitat să susțină o prezentare despre organizarea cu succes și la un înalt nivel calitativ a primei ediții virtuale a evenimentului anual “Erasmus Staff Training Week”. Prezentarea exemplului de bune practici a fost realizată de către Cristina Cojocaru, Șef Birou Erasmus+ și principal coordonator al ediției virtuale a acestui eveniment, care a avut loc în perioada 5-9 octombrie 2020 și a reunit 98 de participanți, provenind din instituții de învățământ superior partenere cu UVT din 30 de state diferite.

În contextul actual, care afectează  organizarea activităților (internaționale) în format fizic, a fost apreciată la nivel național proactivitatea Biroului Erasmus+ al UVT și adaptarea rapidă și eficientă la formatul virtual  a unui eveniment organizat deja cu succes la UVT în ultimii 7 ani. Universitatea de Vest din Timișoara a fost nominalizată ca exemplu de bune practici la nivel național și în anii trecuți, în special în ceea ce privește gestionarea mobilităților pentru studenții proveniți din medii dezavantajate și pentru organizarea anuală a evenimentului ”Erasmus Staff Training Week”.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login