Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tinerii cu vârste între 18 și 35 de ani, care își doresc să se perfecționeze în străinătate, ajutați de Consiliul Județean

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean vine în sprijinul tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani care vor să se perfecționeze într-o țară din Europa. 

Județul Timiș este membru în programul Eurodyssey, prin care tinerii pot alege să parcurgă stagii de practică în altă regiune membră a aceluiași program.

CITEȘTE ȘI: CCIAT organizează un nou eveniment destinat rezolvării crizei forței de muncă în Timiș!

Cei interesați trebuie să declare intenția de candidatură la CJ Timiș, care îi poate îndruma cu privire la procedura de depunere a dosarului pentru găsirea unui stagiu de practică în instituții și companii dintr-o regiune membră în program. De asemenea, cei interesați pot să aplice la un stagiu deja existent, publicat pe pagina de internet http://www.eurodyssee.eu/the-eurodyssey-programme-traineeship-exchange-programme.html. La fel, candidaturile se validează la Consiliul Județean Timiș.

Acumularea de experiență în alte țări se poate dovedi extrem de utilă pentru dezvoltarea tinerilor. Dincolo de schimbul de experiență internațional și sporirea șanselor de angajare ulterioară, există și un transfer cultural, care te poate dezvolta pe plan personal. Lucrezi, înveți o limbă nouă, te familiarizezi cu alte culturi. Încurajez pe cei interesați să aplice cu încredere. Este un program din care au doar de câștigat”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Aplicațiile pot fi depuse pe tot parcursul anului, nefiind un termen limită, în afara cazurilor în care oferta de stagiu de practică există deja și este postată pe pagina menționată mai sus.

În cadrul aceluiași program, CJ Timiș este gazdă pentru două stagiare, din Belgia și Spania, care fac practică pe perioada Președinției României la Consiliul UE. Împreună cu acestea, echipa Serviciului Relații Externe al Consiliului a demarat o campanie de promovare a programului în rândul studenților din Timișoara. O primă prezentare a avut loc în mijlocul studenților Facultății de Drept a Universității de Vest.

Trebuie spus că regiunea gazdă acoperă costurile cu cazarea, cu parcurgerea unor cursuri de limbă, acordând și o bursă lunară pentru traiul zilnic, pe întreaga perioadă a stagiului, care se desfășoară pe o perioadă de trei până la șapte luni.Informații suplimentare despre întregul proces pot fi solicitate la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

CITEȘTE ȘI: Program prelungit la Timişoara, pentru mijloacele de transport în comun! Cum se circulă în noaptea de Înviere?

Eurodyssey este un program de schimb destinat tinerilor, organizat încă din 1985 sub egida Adunării Regiunilor Europene, ca unul dintre programele sale cele mai reprezentative și încununate de succes de-a lungul timpului. În cei peste 30 ani de existență, au beneficiat de acest program peste 51.000 tineri din Europa.

În cadrul programului Eurodyssey, județul Timiș trimite și primește anual aproximativ cinci stagiari, care efectuează stagii de practică în diverse domenii, conform pregătirii.

Ultima modificare Joi, 25 Aprilie 2019 15:29

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login