Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Studenții Universității de Științe Agricole din Timișoara, încurajați să acceseze fonduri europene!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au semnat un protocol de colaborare, pentru a veni în sprijinul studenților.

CITEȘTE ȘI: Sinucidere în puşcărie! Un deţinut de 24 de ani s-a spânzurat cu aţă folosită pentru cusut pantofii

Este vorba despre un parteneriat inovativ între Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală – AFIR care asigură implementarea tehnică și financiară a Fondului European Agricol și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, care să stea la baza asigurării premizelor dezvoltării durabile a mediului rural din regiunea de vest.

Este încununarea unei colaborări fructuoase din ultimii ani, pentru că încă din 2009, Universitatea din Timișoara a introdus în curricula universitară o materie dedicată gestionării și absorbției fondurilor europene, noi ca instituție publică ce gestionăm aceste fonduri am fost extrem de deschiși tuturor cererilor Universității, în tot ceea ce privește informarea potențialilor beneficiari, creionarea viitorilor agricultori, viitorilor manageri de ferme și investiții din agricultura românească și a specialiștilor de mâine, atât din administrația publică, cât și din zona privată. Este foarte important însă, să ne uităm la ceea ce înseamnă prezentul și viitorul zonei de agricultură din România și parteneriatul acesta va aduce mai aproape instituțiile noastre, în sensul în care toți studenții Universității vor benefica de programe de intership mult mai importante, mult mai atent monitorizate de colegii mei din Agenție, asfel încât să fie conectați la tot ce se va întâmpla și se va schimba în viitoare politică agricolă comună”, spune Adrian Chesnoiu, director general AFIR.

usab 1

În cadrul conferinței a fost prezentată platforma inovative de colaborare instituțională pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural, a informațiilor privind fondurile disponibile pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și a informațiilor privind Planul strategic pentru PAC post 2020.

Acest parteneriat înseamnă practic o obligație pentru noi, o obligație însă, pe care o simțeam și înaintea semnării acestui parteneriat, practic consfințește o bună relație și colaborare cu instituțiile publice și în mod special cu ceea ce înseamnă AFIR pentru regiunea noastră, așadar o obligație în plus pentru noi, și de ce nu, este o datorie pe care noi o avem față de studenții noștri, pentru a-i susține, pentru a-i educa și pentru a-i încuraja să acceseze cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea zonei rurale și nu numai”, spune rectorul USAMVBT, Cosmin Popescu.

CITEȘTE ȘI: Continental România, parteneriat pentru orașe inteligente și comunități susținute

La semnarea parteneriatului a fost prezent și președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. 

E o idee foarte importantă și ținând cont de faptul că crează apetitul pentru fondurile europene, eu consider că AFIR venind în Univesitate, stundeții vor înțelege foarte bine ce înseamnă accesarea fondurilor europene și bineînțeles ei vor fi primii care vor depune proiectele pentru perioada 2020-2027”, a declarat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. 

Ultima modificare Joi, 14 Martie 2019 15:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Vom merge pe patru benzi până la Sînandrei! Proiectul de lărgire a drumului prevede şi amenajarea unei piste pentru biciclişti

Vom merge pe patru benzi până la Sînandrei! Proiectul de lărgire a drumului prevede şi amenajarea unei piste pentru biciclişti

Dezvoltarea economică a zonei din jurul Timişoarei necesită şi ample investiţii în infrastructură, motiv pentru care CJT a demarat proiecte în acest sens.

Detalii

Veste mult așteptată de timișorenii din zona Blașcovici! Va fi construită o nouă creșă pe Calea Bogdăneștilor

Veste mult așteptată de timișorenii din zona Blașcovici! Va fi construită o nouă creșă pe Calea Bogdăneștilor

Vești bune pentru timișorenii din zona Blașcovici. O nouă creșă va fi construită pe Calea Bogdăneștilor.

Detalii

A fost semnat contractul de finanțare pentru primele șapte tramvaie noi! Când vor ajunge noile garnituri la Timișoara?

A fost semnat contractul de finanțare pentru primele șapte tramvaie noi! Când vor ajunge noile garnituri la Timișoara?

A fost semnat contractul pentru primele șapte tramvaie noi! 

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login