Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Simpozion inedit despre învățământul biologic, la Universitatea de Vest din Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie a Universității de Vest din Timișoara a avut loc Simpozionul „Învățământul biologic - trecut, prezent și perspective”, ediția I, dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, subintitulat „DESPRE BIOLOGIA ROMÂNEASCĂ ÎN ANUL CENTENARULUI”.

Simpozionul a rezultat în urma colaborării dintre Departamentul Biologie-Chimie și Inspectoratul Școlar Județean Timiș și a reunit cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar, studenți, masteranzi și doctoranzi, reprezentanți ai partenerilor din mediul socio-economic.

Au fost susținute mai multe comunicări prin care s-a omagiat viața și contribuțiile științifice remarcabile ale unor mari biologi, personalități din secolul al XX-lea: Grigore Antipa, Emil Racoviță, Dimitrie Voinov, Alexandru Borza, Traian Săvulescu, Constantin Crăciun, Maya Simionescu.

CITEȘTE ȘI: Grupul Baraka, expoziție de artă, la R:EVOL:UTION Festival!

În partea a doua a simpozionului, s-a făcut o trecere în revistă a preocupărilor și provocărilor contemporane pentru biologi, de la munca de cercetare în teren și laborator academic, la activitatea din laboratoarele clinice și ale instituțiilor de stat și private, cu profil biologic. 

O parte importantă a simpozionului a fost dedicată dezbaterii referitoare la cariera didactică pentru biologi, în contextul schimbărilor succesive în politica educațională care are drept consecință diminuarea ponderii orelor de Biologie în școală. 

Simpozion 1

Invitatul special, eleva Silvia Alda de la Colegiul Național „C.D.Loga”, a susținut comunicarea "Despre viitorul Biologiei românești". Silvia este câștigătoarea Sesiunii de comunicări științifice pentru elevi - etapa județeană, deținătoarea premiului I la Olimpiada Națională de Biologie și reprezentanta României la Olimpiada Internațională de Biologie din Iran.

CITEȘTE ȘI: Detalii cutremurătoare, în cazul celor două fete din Timişoara, care au murit înghiţite de ape

Simpozionul a prilejuit aducerea în același cadru a biologilor care activează în cele mai diverse domenii de activitate și consolidarea legăturilor instituționale și personale. A fost o primă reunire la inițiativa conf. dr. habil. Nicoleta Ianovici, care s-a încheiat pe un ton relativ optimist cu privire la viitor și perspectivele biologilor, în acord cu realitățile sociale și economice ale țării și cu nevoia imperioasă de creștere a performanțelor instituțiilor de învățământ.

Ultima modificare Luni, 21 Mai 2018 15:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Primăria Timişoara caută dreptatea în instanţă, în ceea ce priveşte decizia celor de la Elba de a intrezice ca tramvaiele să întoarcă în zona gării, dat fiind că bucla de întoarcere este pe terenul lor.

Detalii

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Consiliul Județean a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului.

Detalii

Este oficial! Se redeschide traficul rutier pe podul Dragalina! Cum vor circula mijloacele de transport în comun?

Este oficial! Se redeschide traficul rutier pe podul Dragalina! Cum vor circula mijloacele de transport în comun?

Reabilitarea podului Dragalina din Timişoara, începută în vara anului trecut, este gata.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login