Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Rezultate slabe la simularea de la Bac! Doar 39,64% dintre candidați au obținut medii peste 6

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai puțin de 40% dintre elevii de clasa a XII-a au reușit să obțină medii peste 6 la simularea examenului de bacalaureat!

La simulare, în județul Timiș au fost prezenți 3.176 de elevi, dintre aceștia doar 1.259 au reușit să obțină media 6, adică să promoveze testarea.

Există însă și motive de mândrie pentru unii elevi.

Mai exact, un elev a reușit să obțină 10 pe linie, la toate probele. Acesta învață la Liceul I. Jebelean din Sânnicolau Mare.

În total au fost obținute 63 de note de 10 la simularea examenului de Bacalaureat din Timiș.

La Limba și Literatura Română, 12 elevi au obținut nota 10, la limba maternă trei (doi elevi la limba sârbă și unul la limba germană), iar matematică și istorie câte 10 elevi au obținut nota maximă. La proba la alegere 28 de elevi au luat nota 10, dintre aceștia 19 la biologie, unu la chimie, 5 la geografie, un elev la informatică, și alți doi la logică.

Notele obținute nu se trec în catalog, însă la cererea elevilor sau a părinților profesorii pot nota rezultatele.

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale, iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă cea la Limba si literatura română va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă este programată marți, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului și specializării se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 - 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login