Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Revoluţia de la Timişoara, pe simeze, la Bruxelles! UVT marchează cei 30 de ani de libertate, la Consiliului Uniunii Europene

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta se împlinesc trei decenii de la Revoluţia din 1989, prilej cu care au loc mai multe evenimente menite să ţină vie amintirea celor care s-au jertfit pentru libertate.

Sunt 30 de ani de la zilele de speranță, curaj și victorie iar Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș organizează, la Buxelles, Expoziția de fotografii „30”.

CITEŞTE ŞI: Doi copii au dispărut, în Timiș! Polițiștii sunt în alertă

După 30 de ani de la zilele acelui sfârșit și ale noului început, Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, UVT și DJCT și-au asumat rolul de a prezenta la Bruxelles această expoziție eveniment, în fața unui public atât de eterogen, în centrul administrativ al Europei. Expoziția de fotografii „30” cuprinde imagini document din timpul celor mai importante zile ale Revoluției de la Timișoara, iar desfășurarea imaginilor ne conduce chiar în mijlocul Revoluției, într-un trecut nu foarte îndepărtat. Povestea în imagini este aproape ireală prin jertfele umane evocate, prin duritatea scenelor de protest surprinse și prin gesturile de rezistență în fața ultimelor manifestări ale dictaturii, vizibile în cadrele fotografice document. Prin aceste fotografii publicul ajunge să perceapă atmosfera Revoluției din Timișoara, un fenomen social-politic unic prin care orașul nostru a intrat în istorie”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, la deschiderea expoziției.

Prin Expoziția de fotografii „30” sunt evocate cele mai importante momente ale Revoluției Române, din perioada 16 – 22 decembrie, de la Timișoara.

Fotografiile, realizate de Mircea Radu, Ioan Radu, Constantin Duma, Valentin Șuta, Cătălin Regea și câțiva autori necunoscuți vor sta pe simeze în perioada 3-6 decembrie,

în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene.

CITEŞTE ŞI: Poate să vină zăpada! Consiliul Județean a rezolvat problema din zona Făgetului. A găsit o firmă care să facă deszăpezirea

În Decembrie 1989, Timișoara a făcut pasul dincolo de granița imposibilului. Timișorenii au avut curajul de a declanșa Revoluția împotriva regimului totalitar comunist, pentru libertate și pentru o viață mai bună, pentru recuperarea valorilor europene și ale unei societăți deschise.

Acum 30 de ani, după ce Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism, românii și-au câștigat definitiv libertatea, în urma uneia dintre cele mai sângeroase revolte anticomuniste din întreaga Europă.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login