Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Război între organizațiile studențești, în urma alegerilor de la UVT! Se aduc acuzații grave

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au fost alegeri la Universitatea de Vest pentru delegarea studenților în consiliile facultăților.

La închiderea urnelor a izbucnit însă un scandal între organizațiile studențești.Reprezentanții Asociația PRO PFC, asociație ce reprezintă și apară drepturile studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, acuză OSUT de faptul că pune presiune pe membrii independenți sau cu altă apartenență organizațională. Mai mult decât atât cei din APP acuză că s-a instaurat un regim comunist marca OSUT și că voturile a peste 200 de stundeți au fost anulate, iar problemele dintre OSUT și celelalte organizații studențești sunt unele vechi.

CITEȘTE ȘI: Accident grav pe o șosea din vestul țării! O tânără de 24 a ajuns la spital

”Oare democrația în UVT înseamna ca 222 de voturi să nu conteze? Este oare asta reprezentarea care se dorește în Universitatea de Vest din Timișoara? Nu este prima oară când se întamplă probleme în care OSUT pune presiune pe membri independenți sau cu altă apartenență organizațională. Există o dorință de suprimare a tot ce înseamnă alte inițiative sub un alt nume diferit de al lor. Sunt probleme de ani de zile în ceea ce privește acest proces de alegere al Studenților reprezentanti în Consilii, Senat și cămine. Reprezentarea studențească a murit de ani de zile iar persoanele ce încearcă să resusciteze acest important proces sunt cenzurate, se pun presiuni și chiar bețe în roate”, transmit reprezentanții APP.

Mai exact, în data de 30 octombrie au avut loc alegerile pentru Consilile Facultăților. La închiderea urnelor, președintele OSUT, Ovidiu Boldor ar fi informat studenții că toți candidații susținuți de APP au încălcat un articol din Regulamentul de Alegere a Studenților Reprezentanți, citind mesajul postat pe un grup privat de whatsapp dedicat studenților CRP I. Articolul respectiv interzice ca în ziua alegerilor sunt interzise acțiuni electorale, iar în grupul de whatsapp o studentă și-ar fi îndemnat colegii să voteze și să susțină anumiți candidați.În aceste condiții, reprezentanții OSUT i-au descalificat pe cei patru candidați ai APP (Flavius Adrian Enache, Debora Șuteu, Marian-Dorinel Bercea, Elena-Daniela Păunescu).

Președintele APP Flavius Enache a luat cuvântul și a arătat că nici unul dintre candidații Asociației PRO PFC nu a întreprins nici cea mai mică acțiune care s-ar putea încadra în scenariul prevăzut de articolul din Regulament. 

 „În jurul orei 16:00 domnul Ovidiu Boldor-Președinte OSUT m-a sunat pe mine pentru a-mi comunica faptul că în ziua alegerilor, candidații nu își fac campanie electorală. Domnul Boldor s-a întâlnit cu mine și mi-a prezentat o captură de ecran în care apărea o conversație pe un grup de whatsapp dedicat studenților din anul I CRP prin care studenta E.R. îi îndemna pe studenți să participe la vot și să voteze candidații susținuți de către Asociația PRO PFC. I-am replicat imediat domnului Boldor că nu trebuie să-mi arate mie acea captură de ecran, pentru că eu și nici colegii mei nu suntem și nici nu putem fi făcuți răspunzători pentru ceea ce postează o studentă pe un astfel de grup (...) Este momentul unor clarificări. Dreptul la liberă exprimare este un drept consfințit constituțional prin art. 29 Consitituția României, iar doamna E.R. a uzat de acest drept, mai ales că a declarat domnului Boldor că nu a existat o presiune asupra acesteia pentru postarea făcută. Dacă este să acceptăm raționamentul domnului Boldor, atunci ar trebui să avem acces cu toții la grupuri private de whatsapp pentru a cenzura orice comunicare. Asta frizează absurdul, dar de la domnul Boldor ne așteptăm la orice”, spune Flavius Enache, președinte APP.

În urma numărării voturilor, candidații înscriși au obținut următoarele rezultate: Flavius Adrian Enache - 62 voturi, Debora Șuteu - 57 voturi, Marian-Dorinel Bercea - 52 voturi, Elena-Daniela Păunescu - 51 voturi, Denis-Michael Mateaș - 27 voturi, Patricia Văleanu - 19 voturi, Gabriel Hoancă - 17 voturi, Robert Gherasimoae - 11 voturi și Beatrice Oprița - 9 voturi.

Mandatele au fost atribuite însă studenților care au obținut printre cele mai puține voturi și anume către: Denis Mateaș, Patricia Văleanu, Gabriel Hoancă și Robert Gherasimoaie, primii patru fiind eliminați din competiție.

CITEȘTE ȘI: Pădure, în flăcări, pe Semenic! Pompierii au cerut ajutorul unui elicopter!

Reprezentanții studenților de la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării sunt convinși că lucrurile nu vor rămâne în acest stadiu, că dreptatea va învinge și că munca depusă de ei va fi recunoscută. APP este cea mai tânără organizație studențească din cadrul UVT.

 Asociația Pro PFC a înaintat contestații către Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara, Comisia de Contestații a proiectului „Democrația în UVT”, a înaintat scrisoare de sesizare către Rector, Prorectori, Membrilor Consiliului de Administrație, Președintele Senatului, Membrilor Senatului, Cadrelor didactice PFC, Uniunii Naționale a Studenților din România.

Studenții așteaptă acum soluția forurilor decizionale și competente din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2018 19:23

2 comentarii

 • Ionuț

  Un articol penibil, cu foarte multe greșeli gramaticale și prost redactat.

  Raportează Ionuț Luni, 05 Noiembrie 2018 16:52 Link la comentariu
 • D

  Articol superb de captivant! Aveți un stil mega interesant de a scrie. Îmi aduce aminte de "Dumb and Dumber"! 4.5 din 5 stele, vă rog să mai postați!

  Raportează D Duminică, 04 Noiembrie 2018 21:35 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login