Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Părinții, încurajați să aplice și acasă metodele Montessori

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinții au învățat de ce este bine ca acasă să folosească metodele educaționale promovate în sistemul Montessori.

Totul s-a întâmplat în cadrul unui workshop ce a avut loc în acest weekend la Montessori Schule Timișoara.

Practic, Montessori Schule Timişoara a organizat în dată de 26.11.2016 evenimentul "Părinţi Montessori la Şcoală", în care s-au prezentat materialele cu care lucrează şcolarii şi metodele de predare folosite.

"Deoarece este indicat ca şi acasă copiii să aibe parte de un mediu Montessori, una din temele principale a fost: "Principii Montessori ce pot fi aplicate şi acasă". De asemenea s-a vorbit despre perioadele senzitive ale copiilor, despre importanţa unui mediu pregătit în cadrul şcolii şi a unui mediu educogen acasă", au transmis pedagogii de la Montessori.

Tot în cadrul acestui workshop au fost prezentate mai multe materiale din aria curriculară Matematică, modul de utilizare şi scopul acestora. Părinţii au putut experimenta cum este o zi normală de şcoală acopiilor lor, au fost puşi să îndeplinească anumite sarcini similar cu cele pe care copii lor le fac zi de zi.

În pedagogia Montessori, copiii nu stau în bănci, ci se mişcă liber prin sală conform interesului propriu, fie alegând un material pentru a lucra, singuri sau alături de un grup, fie observând ce fac şi cum lucrează ceilalţi. Mesele şi scaunele sunt făcute pe măsura copiilor, iar materialele de lucru sunt așezate pe rafturi la nivelul lor. Fiecare copil, după ce lucrează cu un material, îl duce înapoi la raft, astfel încât un alt copil să poată lucra cu el la rândul său. Pedagogii Montessori oferă informații pe scurt, astfel încât să stârnească interesul și curiozitatea copiilor. Ei nu intervin în procesul de cunoaștere, nu laudă reușitele, dar nici nu condamnă greșelile.

Mai multe informații despre principiile Montessori puteți afla de pe site-ul Montessori Haus sau de pe pagina de Facebook.

Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2016 10:55

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login