Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noaptea Cercetătorilor, ediţie de pandemie. UVT anunţă evenimente trăsnite, organizate online

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Universitatea de Vest din Timișoara, pregătirile pentru Noaptea Cercetătorilor Europeni au ajuns pe ultima sută de metri.

Eveimentul va avea loc pe data de 27 noiembrie, iar organizatorii promit o mulţime de experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atractive.

Participarea la toate activitățile este gratuită.

CITEŞTE ŞI: Opt decese și alte 301 cazuri noi de coronavirus, în Timiș! Rata de infectare a ajuns la 5,47 la mia de locuitori

Acest eveniment se organizează anual, în aceeași zi, în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Este finanțat de către Uniunea Europeană, prin programul Orizont 2020, câștigat anul acesta de către un consorțiu format din 15 Universități și Institute de cercetare de prestigiu din România, împreuna cu Universitatea de Vest din Timișoara prin Facultatea de Fizică.

Intitulat sugestiv DOREMI-RO, evenimentul face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului, o initiațivă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020.

Promovat de Comisia Europeană, în România proiectul DOREMI-RO este coordonat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și se va organiza simultan în peste 30 de orașe, printre care Timișoara, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Suceava.

Evenimentul Noaptea cercetătorilor de la Timișoara este organizat de Facultatea de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara, cu sprijinul Departamentului de Relația cu Mediul Preuniversitar, Departamentului de Imagine și Comunicare Instituțională, în parteneriat cu ExperimentariumTM, Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie, Facultatea de Educație Fizică si Sport și Facultatea de Muzică și Teatru. Parteneri media al evenimentului sunt UVT-TV și TVR Timișoara.

“Anul acesta îi vom avea ca invitați de onoare ai Universității de Vest pe Dumitru Prunariu, primul roman cosmonaut,  Președinte onorific al Agenției Spațiale Române, Marius-Ioan Piso, Președinte al Agenției Spațiale Române - ambii fiind Doctor Honoris Causa ai  Universității de Vest din Timișoara – dar ne vom bucura și de participarea de excepție a reprezentanților Centrului de Cercetari ELI-NP, Bucuresti, Magurele”, anunţă reprezentanţii Universităţii de Vest Timişoara.

Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv și se adresează minților curioase de toate vârstele.

CITEȘTE ȘI: O nouă avalanşă de infectări cu COVID-19! Aproape 10.000 de cazuri noi

Într-un context deosebit, anul acesta evenimentele se desfășoară online, între orele 15-21, pe stream-ul:

https://stream.meet.google.com/stream/db686ff3-1c8c-4daa-83dc-f11336ede087?fbclid=IwAR0sKL6ZTnyqYc7qHdH8g_asrQ0ey2a9vblxyWjXOjbKi5ArRILR43pyKrQ

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2020 16:59

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login