Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Mâine elevii se întorc în bănci! Cât de pregătite sunt unitățile de învățământ din Timiș pentru noul an școlar?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii încep mâine școala! La nivelul județului Timiș sunt aproape 600 de unități de învățământ, iar marea majoritate sunt pregătite de intrarea în noul an școlar.

Există totuși și școli sau grădinițe la care sunt probleme, marea lor majoritate aflându-se în mediul rural. De exemplu, unitățile de învățământ din nouă comune sunt neautorizate. Cu toate acestea, conform Inspectoratului Școlar Timiș, patru pot fi autorizate în perioada imediat următoare:.Este vorba despre cele din Cliciova, Bethausen, Topolovățu Mare și Sânpetru Mic. Cu toate acestea, cele mai mari probleme sunt la grădinițele din Ivanda ( Giulvăz) și Folea (Voiteg), unde nu sunt soluții pentru remedierea problemelor existente la clădiri. 

CITEȘTE ȘI: [Video] Incendiu puternic, la Timișoara! Fumul se vede de la zeci de meri distanță! Ce arde?

Două unități de învățământ sunt încă în reabilitare și își încep activitatea în alte locații: grădinița cu program normal Gottlob și cea cu program prelungit de la Sannicolau Mare.

În plus, 24 de unități au notificare negativă de la Direcția pentru Sănătate public Timiș, iar aproape 100 aviz ISU.  

Și anul acesta mai multe școli din Timișoara vor funcționa în două schimburi, deoarece nu există săli suficiente. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 24, Școala Gimnazială nr 13, Școala Gimnazială nr 19, Moisil, Școala Gimnazială nr. 30, Școala Gimnazială nr. 7, Liceul Sporiv Banatul.

CITEȘTE ȘI: [Video] Panică! Un autobuz plin cu muncitori a luat foc în mers noaptea trecută

La nivelul județului Timiș, în anul școlar 2017-2018 vor funcționa: 197 unități de învățământ cu personalitate juridică; 397 unități de învățământ structuri ale unităților cu personalitate juridică ( unități arondate). Din cele 594 unități de învățământ, 390 funcționează în mediul rural și 204 în mediul urban.

Anul școlar va debuta practic cu un număr total de 4198,5 clase/grupe cuprinzând 97 530 elevi/preșcolari. La unitățile de învățământ privat s-au format 242 clase/grupe cu un număr de 6024 elevi/preșcolari.

Ultima modificare Duminică, 10 Septembrie 2017 10:05

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login