Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Mâine începe şcoala! Care sunt noile reguli şi când vor trece copiii, în sistem online?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

2,8 milioane de elevi revin mâine în bănci, pentru că anul şcolar începe cu participarea fizică acolo unde rata de infectare este mai mică de 6.

La nivel naţional, 2.400 de copii din localităţile care au depăşit acest prag vor face cursurile din faţa calculatorului.

CITEŞTE ŞI:Valul 4 al pandemiei de coronavirus, tot mai agresiv! Peste 2.600 de cazuri noi

În ceea ce priveşte festivităţile din prima zi, acestea sunt permise, însă cu câteva observaţii: să nu dureze mai mult de o oră şi jumătate, să fie în aer liber şi toată lumea să poarte mască.

De asemenea, directorii au responsabilitatea de a asigura distanţarea fizică, motiv pentru care cei mai mulţi au decis să facă festivităţile în sistem hibrid.

Astfel, cei care mâine păşesc pentru prima dată la şcoală vor participa la festivitate, în curtea şcolii, ceilalţi vor urmări evenimentul online, din sala de clasă.

În privinţa cursurilor, se recomandă păstrarea unei distanţe de un metru în elevi, lucru greu de respectat în majoritatea şcolilor.

În momentul în care rata de infectare de la nivelul unei localităţi depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile se mută online.

Excepţie fac şcolile speciale, creşele şi grădiniţele, care pot funcţiona în continuare.

CITEŞTE ŞI: Blocaje în trafic, în prima zi de şcoală! Primăria anunţă noi restricţii de circulaţie

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login