Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Grevă în toate școlile din Timiș! De ce protestează profesorii?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dascălii din Timiș protestează astăzi! Nemulțumirile lor sunt multe.

Mai exact, profesorii sunt revoltați după ce Ministerul de resort vrea să scoată orele de sport de la clasele primare (pregătitoare, clasa I și clasa a II-a) și să le înlocuiască cu o nouă oră care se va numi Dezvoltarea Personală și care va fi predată de educatoare. 

CITEȘTE ȘI: Războiul “incompetenţilor”, pe facebook! Robu şi Dobra se duelează pe tema banilor publici

Dascălii mai au nemulțumiri și legate de acordarea unor sporuri pentru personalul auxiliar din învățământ.

În aceste condiții, profesorii au intrat astăzi în grevă japoneză și poartă o banderolă albă pe braț.

Grevă japoneză este în tot județul! Cauzele ei sunt multiple, sunt acumulate mai multe nemulumiri ale oamenilor, dar factorul care a declanșat această răbufnire ca să spun așa este chestiunea cu profesorii  de educație fizică și sport, în sensul ca nu mai fac la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a,  ori e vorba de sănătatea copiilor, e vorba de multe alte aspecte care privesc această problemă. Ministrul Educației spunea ieri că este exclusă această situație, însă noi nu mai putem avea încredere, pentru că s-au întâmplat foarte multe lucruri, și până nu avem siguranță deplină nu mai credem în promisiuni.Nemulțumiri mai sunt în legătură cu concediile personalului de conducere pe vară, avem nemulțumiri legate de sporurile care nu se acordă CJRAE și CMBRAE, pentru personalul didactic auxiliar, pentru personalul nedidactic și așa mai departe”, spune liderul Sindicatului Spiru Haret, Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: A fost capturat unul dintre cei mai temuţi spargători din judeţul Timiş! El a fost prins în flagrant!

În cazul în care mai marii de la minister nu vor rezolva problemele ridicate de dascăli aceștia se gândesc să organizeze noi proteste, însă de mai mare amploare.

Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2019 10:22

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login