Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Elevii eminenţi, dornici să ajungă mecanici agricoli! Au luat cu asalt prima clasă de învăţământ profesional în sistem dual

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici bine nu s-au finalizat examenele de la final de şcoală gimnazială că au şi început înscrierile pentru treapta următoare.

La  Centrul Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg, perioada de depunere a dosarelor s-a şi încheiat.

Este vorba despre înscrierea în prima clasă de învăţământ profesional în sistem dual după modelul german pentru mecanici agricoli, înfiinţată în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timişoara şi Colegiul de Silvicultură şi Agricultură "Casa Verde" din Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Cod galben de ploi în județul Timiș! Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut la dispoziţie trei zile pentru a-şi depune dosarele de înscriere. Astfel, în perioada 15-19 iunie, un număr de 18 elevi s-au înscris la cursurile Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii din Voiteg.

Important de spus este că elevii înscrişi au obţinut rezultate bune şi foarte bune la Evaluarea Naţională, şase dintre ei având media peste 9.

“Ne bucură o astfel de performanţă, pentru că asta arată că meseria de mecanic agricol câştigă tot mai mult teren, iar elevii încep şi ei să conştientizeze importanţa unei calificări. În plus, faptul că se îndreaptă spre noi elevi foarte bine pregătiţi este un semn al recunoaşterii capacităţii noastre de pregătire şi a calităţii educaţiei pe care o oferim”, a declarat directorul Centrului Româno-German de Pregătire şi Perfecţionare Profesională în Domeniul Agriculturii Voiteg, Ciprian Fora.

Învăţământul dual presupune cooperarea permanentă între instituţiile de învăţământ, în cazul nostru, consorţiul mai sus amintit, cele mai dotate ferme din Banat şi elevii care urmează acest sistem educaţional. Pentru anul şcolar 2018-2019 pregătirea practică a elevilor se va desfăşura în 15 ferme partenere care au încheiat contracte în acest sens.

CITEŞTE ŞI: CJT organizează o nouă licitație pentru închirierea spațiilor de la Bastion!

O componentă extrem de importantă a învăţământului profesional de stat pentru mecanici agricoli în sistem dual după model german, este reprezentată de bursele de studiu. Mai exact, fiecare elev va primi, pe toata durata pregătirii, 600 de lei / lună (200 de lei din partea statului şi 400 de lei din partea fermierilor).

De asemenea, absolvenţii claselor a VIII-a care urmează acest sistem educational beneficiază şi de o serie de gratuităţi, cum ar fi evaluările medicale sau echipamentele de muncă şi protecţie.

 

Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2018 15:47

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login