Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul de Timiș Marilen Pirtea, atac dur la adresa Ministerului Educației: „Trăim sub semnul insuficienței”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni începe noul an școlar, iar lipsurile se văd cu ochiul în toate județele țării! 

Deși PSD, partidul aflat la guvernare, a promis în repetate rânduri îmbunătățiri în domeniul educațional, deputatul Marilen Pirtea spune că Ministerul Educației este ... corigent.

Noi (n.r. PNL) am depus o moțiune de cenzură nu doar împotriva ministrului Educației, ci împotriva sistemului PSD-ist de a gestiona sistemul educațional. Dacă am putea să-l transferăm într-o persoană, Ministerul Educației ar fi un elev care a rămas corigent la toate materiile și nu a învățat nimic din experiența anilor precedenți”, a declarat deputatul Marlen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Haine pentru copii și ii cusute manual, la Salonul Industriei Ușoare

Acesta spune că afirmația sa este susținută de fapte, căci elevii și profesorii simt pe pielea lor lipsa implicării Ministerului. 

Trăim sub semnul insuficienței: a claselor, a autorizațiilor de funcționare, a manualelor, a rechizitelor, a salariilor, a dotărilor, o insuficiență permanentă care face din educație o cenușăreasă a acestei țări. Suntem recordmani la abandonul școlar”, mai spune Pirtea.

Acesta critică în termeni duri faptul că Guverul PSD nu s-a aplecat deloc asupra Educației, mai ales că ultimele dotări în laboratoarele școlilor din România s-au făcut în anul 2008. În plus, acesta atrage atenția că extrem de mulți copii nu au nici măcar o șansă la educație.

CITEȘTE ȘI: Doamnele din PSD fac noi fapte bune! Înainte de începerea școlii, zeci de copii din Timişoara au primit ghiozdane şi rechizite

Mai precis, în anul curent 35.000 de copii care ar fi trebuit să înceapă clasa pregătitoare, au dispărut din sistem 

35.000 de copii care ar fi trebuit să înceapă clasa zero nu există în statistici. Ei apar înscriși pt alocații, li s-au făcut plăți, dar nu apar înscriși la școală, deși ar trebui”, mai punctează Marilen Pirtea.

Ultima modificare Joi, 07 Septembrie 2017 16:40

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login