Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Cum începe noul an, pentru studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul an universitar bate la uşă, iar studenţii încă nu ştiu cum va începe cursurile: on-line, sau faţă în faţă cu profesorii.

La Universitatea de Vest din Timişoara, se ia în calcul un sistem hibrid, care însă trebuie adoptat de Senatul instituţiei, săptămâna viitoare.

„Luăm în considerare și dezbatem contextul specific și implicațiile date de schimbarea formatului activităților educaționale, de la varianta clasică, față în față, la variantele de activități didactice desfășurate hibrid sau exclusiv online. Dezbaterile din comunitatea UVT și deciziile luate de consiliile facultăților au luat în considerare realitățile din fiecare facultate, departament și program de studiu din UVT, iar pe 24 septembrie vom avea o imagine completă, urmând ca deciziile să fie formalizate în ședința Senatului din 24 septembrie, când vom avea o grilă finală și oficială pentru modalitatea de desfășurare a procesului educațional la UVT în primul semestru al anului universitar. Avem în față un an universitar ce se va desfășura în format atipic, o provocare și un test de adaptare pentru noi toți, dascăli și studenți”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Trei fete dispărute fără urmă dintr-un centru de plasament! Parcă au intrat în pământ

Scenariul pe care îl pregăteşte conducerea UVT include activităţi on-line la facultăţile domeniile științelor exacte (matematică și informatică), sociale (juridice, economice, psiho-sociologice etc.) și umaniste.

Studenţii de la științele naturii și ale pământului (biologie, chimie, geografie, fizică), care presupun desfășurarea constantă de activități practice și de laborator, vor face cursuri în sistem mixt.

Așadar, în urma deciziilor adoptate de facultățile UVT, în semestrul I al anului universitar 2020-2021 procesul educațional se va desfășura astfel:

- Facultatea de Arte și Design - hibrid;

- Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie

•    toate programele de studii universitare de licență, anul I - hibrid;

•    toate programele de studii universitare din domeniul Chimie, toți anii de studiu - hibrid;

•    programele de studii universitare din domeniile Biologie, Biochimie și Geografie, cu excepția anului I al ciclului de studii universitare de licență - exclusiv online;

- Facultatea de Drept - exclusiv online;

- Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor - exclusiv online;

- Facultatea de Educație Fizică și Sport - hibrid;

- Facultatea de Fizică - hibrid;

- Facultate de Litere, Istorie și Teologie - exclusiv online;

- Facultatea de Matematică și Informatică - exclusiv online;

- Facultatea de Muzică și Teatru - hibrid;

- Facultatea de Sociologie și Psihologie - exclusiv online;

- Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării - exclusiv online.

Pentru toate programele de studii universitare și toți anii de studiu, anul universitar 2020-2021 va începe în data de 28 septembrie 2020.

CITEŞTE ŞI: Percheziții la traficanții de droguri din Timiș și Gorj! 15 persoane duse la audieri

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login