Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Copiii, la catedră! Elevii de la Montessori Haus Timişoara au fost profesori, pentru o zi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eveniment deosebit la Şcoala Montessori Haus din Timişoara, unde elevii le-au luat locul dascălilor şi le-au arătat celor mari ce înseamnă pedagogia de aici.

În bănci s-au aşezat cuminţi părinţii, care au asistat nu doar la o lecţie de şcoală, ci la o adevărată lecţie de viaţă.

CITEŞTE ŞI: Teatrul Național Timișoara culege roadele, la final de an! Premii peste premii, în ultima lună

montessori02

Pentru câteva ore, copiii au devenit profesori pentru părinții lor, având șansa de a-și demonstra cunoștințele dobândite. Fiecare copil a prezentat unul sau mai multe materiale didactice specifice pedagogiei Montessori, iar părinții au putut observa direct metoda de predare Montessori și modul în care copiii lor lucrează zi de zi”, a declarat directorul Şcolii Montessori Haus Timişoara, Daniel Scornea.

La această unitate de învăţământ din Timişoara, copiilor li se predau cursurile după metoda Montessori.

montessori03

CITEŞTE ŞI: Trenuri înzăpezite în vestul țării! Sute de oameni, printre care și copii, blocați în nămeți, în câmp!

Maria Montessori a creat materiale didactice specifice, care se află într-o strânsă legătură. Acestea urmează o progresie clar structurată, conținând prin modul în care au fost concepute, un control direct sau indirect al erorilor.

Fiecare prezentare a materialului constituie un singur pas de învățare și se limitează la o singură problematică, iar toate materialele Montessori permit înțelegerea prin intermediul obiectelor concrete.

montessori04

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login