Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Cercetători reputați ai Universității de Vest din Timișoara, premiați de către Academia Română

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, rezultatele activităților de cercetare științifică și publicațiile membrilor comunității academice a Universității de Vest din Timișoara au atras atenția juriului de premiere al Academiei Române.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Fiul lui Sile Cămătaru, reținut pentru 24 de ore, după ce a înjunghiat un bărbat!

Astfel, la finalul anului 2019, în Aula Academiei Române, printre „premianții” Academiei s-au regăsit şi reprezentanții Universității de Vest din Timișoara:

- Daniela Susan-Resiga - conf. univ. dr. în cadrul Facultății de Fizică, Departamentul de Fizică, cu Premiul „Traian Vuia“, Secţia de Ştiinţe Tehnice, Grupul de lucrări: „Fluide nagnetoreologice nano-microstructurate“;

- Florina Maria Băcilă - conf. univ. dr. în cadrul Facultății de Litere, Istorie si Teologie, Departamentul de Studii Românești şi Ana Neli Ianăș -lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie, Departamentul de Geografie), alături de autorii: Florina Nica, Maria Vȃtcă, Gheorghe Popovici, Cosmin Sălășan, Caius Goșa, Dănilă Oberșterescu, Dacian Rancu și Daniel Alic, cu Premiul „Ion Ionescu de la Brad“, Secţia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Lucrarea: „Almăjul de ieri, de azi și de mâine“;

- Pompilie Crăciunescu, conf. univ. dr. în cadrul Facultății de Litere, Istorie si Teologie, Departamentul de Studii Românești, cu Premiul „Lucian Blaga“, Secţia de Filologie şi Literatură, Lucrarea „Teze & cărţi“;

- Alexandru-Lucian Onaca, Lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie, Departamentul de Geografie, cu Premiul „Simion Mehedinţi“, Secția de Științe Genomice, Lucrarea: „Procese și forme periglaciare din Carpații Meridionali. Abordare geomorfologică și geofizică“;

- Victor Eugen Ambruş, Lect. univ. dr. în cadrul Facultății de Fizică, Departamentul de Fizică, cu Premiul „Constantin Miculescu“, Secția de Științe Fizice, Grupul de lucrări: „Studiul sistemelor mesoscopice în rotaţie“.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr de 18 ani, prins după ce a tâlhărit un bătrân, de un polițist aflat în timpul liber! Ce au descoperit apoi anchetatorii?

„Suntem onorați pentru această nouă plasare a cercetătorilor UVT în elita științei românești, iar faptul că, de această dată, confirmarea rezultatului provine din partea celui mai prestigios forum academic românesc, Academia Română, este pentru noi o recunoaștere extrordinară. Rezultatul ne îndeamnă să găsim și mai multe platforme de cercetare în care să ne implicăm, mai ales prin interdisciplinaritate și multidisciplinaritate, ca noi maniere de găsire a soluțiilor și creațiilor inovative, orientate spre societatea viitorului”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login