Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor! Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Klaus Iohannis a ieșit public în urmă cu câteva momente și a anunțat ce se va întâmpla cu elevii din semestrul al doilea.

Elevii se vor întoarce fizic la școală de săptămâna viitoare. Totul depinde însă de situația epidemiologică din fiecare localitate în parte.

”În unanimitate am decis următoarele lucruri: începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la școală, evident că trebuie să respectăm situația din fiecare localitate și pentru fiecare școală trebuie luate măsuri foarte stricte pentru că ne dorim ca școala să se desfașoare în condiții de siguranță. În localitățile unde sunt puține cazuri de covid, mai exact în scenariul verde, toți copiii merg la grădinițe și școli, în scenariul galben copiii de grădinițe merg fizic la grădină și cei din clasele I-IV merg la școală, dar și cei din clasa a VIII-a, iar din liceu merg elevii din clasele a XII-a, care se pregătesc de bacalaurea. În localitățile unde sunt multe cazuri, adică cele din scenariul roșu, merg fizic doar copii de grădinițe si cei din clasele I-IV, restul făcând școala online. Iar în localitățile cu incidenta ridicată care sunt în carantină, toata lumea să acasă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Mai exact, scenariile care se vor aplica sunt următoarele:

- Scenariul verde - rata de infectare sub 1 la mie - toate școlile se redeschid fizic,

- Scenariul galben - rata de infectare cuprinsă între 1 și 3 la mie - merg la cursuri copiii de grădiniță, clasele I-IV, clasele A VIII-a șia XII-a,

- Scenariul roșu - rata de infectare curpinsă între 3 și 6 cazuri la mie - merg la cursuril copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar,

- Scenariul 100% online - peste 6 la mie - toate școlile închise, cursurile se fac online,

- Scenariul hibrid se aplică în următoarele situații: elevi sau profesori care prezintă simptome de coronavirus sau care au în familie rude vulnerabile vor face cursurile online.

Iohannis a mai spus însă că nu am scăpat de pandemie, deși în ultima perioadă numărul cazurilor de coronavirus a început să scadă în țara noastră. Chiar și așa însă, trebuie respectate în continuare măsurile sanitare impuse.

Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 14:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login