Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

A fost deschis Centrul de Studii Evreieşti şi Israeliene de la Universitatea de Vest din Timișoara!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost deschis noul Centru de Studii Evreieşti şi Israeliene, la Universitatea de Vest!

Este vorba un eveniment inaugural de cea mai înaltă ținută, desfășurat în prezența conducerii UVT și  a personalităților invitate din partea Comunității Evreilor din România, un reper care va marca inițierea de noi perspective culturale și educaționale legate de relațiile româno-israeliene și ale culturii iudaice.Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a organizat astăzi deschiderea noului Centru de Studii Evreieşti şi Israeliene, un eveniment inaugural de cea mai înaltă ținută, desfășurat în prezența conducerii UVT și  a personalităților invitate din partea Comunității Evreilor din România, un reper care va marca inițierea de noi perspective culturale și educaționale legate de relațiile româno-israeliene și ale culturii iudaice.

CITEȘTE ȘI: Un nou focar de coronavirus în Timiş! Este vorba despre Școala Generală 30 din Timișoara

În cadrul evenimentului, comunitatea UVT a avut onoarea de a fi vizitată de E.S. domnul David Saranga, Ambasadorul statului Israel în România, alături de care s-a aflat doamna Luciana Friedmann, Președintă a Comunității Evreilor din Timișoara. Invitații au fost întâmpinați de rectorul UVT, Prof.Univ.Dr. Marilen Gabriel Pirtea, împreună cu directorul  Școlii Doctorale de Filosofie, Sociologie și Științe Politice din cadrul UVT, Prof.Univ.Dr. Silviu Rogobete. De asemenea, la eveniment au participat prin intervenții online și doamna Maia Morgenstern, personalitate importantă a vieţii culturale româneşti şi deţinătoare a titlului de Doctor Honoris Causa al UVT, care este și director onorific al acestei noi instituţii, dar și domnul Moshe Idel, profesor de gândire iudaică la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

 „Îl felicit pe domnul rector Marilen Pirtea, dar și pe cei din echipa de la UVT, pentru această inițiativă. Educația este în AND-ul poporului nostru. Cărțile sunt cea mai de preț moștenire a evreilor, dar și un simbol al spiritului nostru inovativ. Vreau să le transmit studenților UVT să caute permanent adevărul prin cunoaștere, cât și aprecierea că în noul centru de studii israeliene vor găsi un suport real. Prin educație putem evita, împreună, forțele urii. Să fim convinși că educația ne ajută să nu cădem în capcanele extremismului.”, a declarat  Excelența Sa, David Saranga, Ambasadorul statului Israel în România.

 „Prin acest centru, Universitatea de Vest din Timișoara se înscrie alături de celelalte instituţii de educaţie din România care găzduiesc iniţiative similare, dedicate studiilor iudaice. Printre obiectivele concrete ale centrului se numără dezvoltarea şi promovarea de proiecte culturale şi de cercetare româno-israeliene, construcţia unei biblioteci de specialitate, colaborarea cu Comunitatea Evreilor din Timişoara și de pretutindeni, organizarea de expoziţii şi evenimente cu teme evreieşti, precum şi realizarea de schimburi de experienţă între comunităţile academice din cele două ţări. Este o onoare faptul că, Excelența Sa, domnul ambasador David Saranga a manifestat încredere în demersul nostru și s-a arătat deschis să ne ofere colaborarea sa. Îi mulțumim pentru acest lucru. Le mulțumesc și doamnei Maia Morgenstern și domnului Ioan Holender, care ne onorează cu prezența lor activă în realizarea planului concretizat astăzi. Acest eveniment este o dovadă a încrederii în faptul că, la Universitatea de Vest din Timișoara, multiculturalitatea și deschiderea spre cunoaștere sunt la ele acasă.”, spune rectorul UVT,  Marilen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Peste 3.000 de cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! Au fost raportate și 256 de decese

Ultima modificare Joi, 18 Noiembrie 2021 14:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login