Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

60 de ani de activitate neîntreruptă pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara împlinește 60 de ani de activitate neîntreruptă!

Cu acest prilej, în perioada 2-4 noiembrie, se organizează o serie de evenimente, cuprinzând mese rotunde, o conferință aniversară și o lansare de carte.

Temele abordate la mesele rotunde sunt legate de poziția ocupată de disciplinele umaniste între domeniile girate de învățământul superior românesc actual, de viitorul dublelor specializări și configurarea planurilor de învățământ în contextul Bologna.

Conferința aniversară, care se înscrie în seria Conferințelor Seniorilor UVT 2016, cu titlul Balconul Julietei sau despre energia cuantică și literatură, este susținută de prof. univ. dr. Pia Brînzeu, Prorector al Universității de Vest în mandatele 2004-2008 și 2008-2012.

Evenimentul continuă, sub coordonarea prof. univ. dr. Otilia Hedeșan, cu lansarea volumului aniversar Valori și modele umaniste în instituții din epoci de criză. Analize de caz, o colecție de eseuri despre învățarea valorilor prin puterea exemplului unor cariere universitare umaniste de excepție.

Ziua se încheie cu semnarea în Cartea de onoare a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, inaugurată cu această ocazie.

„Facultatea de Litere, Istorie și Teologie este un reper în plan educațional, dar și în promovarea valorilor umaniste. Activitatea ei trece dincolo de sălile de curs și se face cunoscută în mijlocul comunității, prin acțiunile pe care le inițiază, dar mai ales prin oamenii, specialiștii săi. Le mulțumesc pentru tot ceea ce fac, le doresc multă putere de muncă în continuare și îi asigur de tot sprijinul conducerii Universității”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Acțiunea este organizată cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara, al Editurii Universității de Vest din Timișoara, al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timișoara, al British Council Romania și al Accenture Romania.

Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2016 18:34

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login