Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pericol de inundaţii! Ce recomandă specialiştii?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se anunţă o lună ploiasă, iar autorităţile iau măsuri dinainte şi fac apel către administraţiile locale dar şi către cetăţeni! 

Mai exact aceştia au obligaţia să asigure secţiunile de scurgere a apelor având în vedere prognoza meteo pentru perioada noiembrie 2016, care estimează cantități de precipitații ce se pot situa peste normele multianuale în spaţiul hidrografic Banat.

În acest sens, Administraţia Bazinală de Apă Banat aminteşte tuturor primăriilor că, pe raza localităţilor, realizarea şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, precum şi întreţinerea cursurilor de apă (cursuri principale de apă şi a afluenţilor acestora) sunt măsuri obligatorii şi absolut necesare, conform legislaţiei în vigoare. Primăriile au obligaţia să organizeze periodic acţiuni pentru îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albiile cursurilor de apă, inclusiv de pe formaţiunile torenţiale şi mai ales din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.

Este foarte important ca, atât primăriile, cât şi cetăţenii, să conştientizeze necesitatea acţiunilor preventive pentru a evita pe cât posibil eventuale revărsări în cazul unor precipitaţii abundente. Toate aceste responsabilităţi sunt foarte bine sintetizate în Manualul Primarului, document care prezintă măsurile preventive, operative şi de reabilitare în situaţii de inundaţii sau de secetă hidrologică“ a declarat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Astfel de acţiuni preventive sunt importante întrucât elimină posibilitatea unor blocaje artificiale pe cursurile de apă. 

Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 15:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login