Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

100 de amintiri! Proiect de suflet, la Timişoara, pentru copiii de grădiniţă şi părinţii lor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Desene, baloane colorate şi o mulţime de fotografii, lipite pe gardurile şi grădiniţele din oraş.

Aşa i-au întâmpinat directorii instituţiilor de învăţământ preşcolar pe părinţi şi copii, ca să compenseze lipsa evenimentului “Porţile Deschise”.

carmen safta

Acesta avea rolul de a-i familiariza pe cei mici, cu grădiniţa şi de a le permite părinţilor să o cunoască pe educatoare.

CITEŞTE ŞI: Surprize, la Maratonul Vaccinării din Timişoara! Vă aşteaptă concerte, expoziţii de artă şi analize medicale gratuite

Din cauza pandemiei, evenimentul a fost anulat în acest an.

100 de amintiri01

Curioşi, veseli şi nerăbdători, copilaşii intrau în grupele lor, unde îi aşteptau încăperi spaţioase, aerisite şi luminoase, aşa cum nu găseai în niciun castel. Mobilierul era colorat şi realizat exact pe măsura şi nevoile lor, jocurile şi materialele erau toate pregătite pentru cei mici, ca să le sporească dorinţa de învăţare şi descoperire în orice context, iar activităţile zilei porneau, toate, din izvorul nesecat al jocului. Zânele-educatoare erau cele care îi îndrumau pe cei mici cu delicateţe, dragoste, înţelepciune şi răbdare”, îşi aminteşte Tamara Bolbos, directoare Grădiniţei PP 20.

Pentru ca micuţii care vor începe la toamnă grădiniţa, dar şi părinţii lor, să simtă ceva din farmecul evenimentelor de altădată, unităţile de învăţământ preşcolar au organizat o acţiune atipică.

carmen

 "Astăzi, Grădiniţa PP 26 din Timişoara, condusă de prof. Felicia Barbu, a lansat, împreună cu Inspectoratul Şcolar, proiectul "100 de amintiri din grădiniţă", pentru a împărtăşi cu toţi, povestea noastră. La noi, fiecare zi este ca o poveste spusă şi trăită de copiii. Şi ce poveşti frumoase crează ei împreună, sub îndrumarea doamnelor educatoare. Da, lumea grădiniţei este o lume minunată, o lume a inoncenţei, a copilăriei, căci aici suverani sunt copiii. Pentru ei este creată grădiniţă. Să se poată întâlni, juca şi învăţa împreună",  spune Carmen Safta, educatoare la Grădiniţa PP 26.

Educatorii şi-au prezentat grădiniţele, cu ajutorul fotografiilor şi al desenelor.

100 de amintiri04

Sute de astfel de imagini au putut fi văzute astăzi, în exteriorul unităţilor.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo! ANM a emis un cod galben de ploi şi vijelii, valabil pentru zona de vest a ţării

gradinita

 

 

Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 16:44

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login