Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Un nou proiect european, coordonat de profesorul universitar Radu Șumălan

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I" al României din Timișoara a mai câștigat un proiect european.

De această dată, inițiatorii vor să vină în sprijinul tinerilor fermieri și antreprenori din România, Brazilia, Fiji și Nepal. În valoare de 90.000 de euro, proiectul va contribui la dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în agricultură.

Echipa de implementare a proiectului este formată din Sorin Gașpar, Brigitta Schmidt și Andrei Basarabă și este coordonată de profesorul universitar Radu Șumălan.

"Proiectul își propune să învețe tinerii fermieri, care la rândul lor vor învăța alți tineri din comunitățile lor, să-și pună bazele unei întreprinderi mici în agricultură, dar și cum să stimuleze afacerile deja existente, prin utilizarea surselor de energie regenerabile în agricultură, în scopul de a crește productivitatea. Ei vor fi învățați să asambleze sisteme simple de pompare a apei și sisteme de irigare cu ajutorul panourilor fotovoltaice, să cultive plante energetice (salcie, plop, paulownia, etc), care să furnizeze ulterior energie pentru gospodăriile lor, să construiască mori de vânt și de apă pentru fermele lor", a explicat coordonatorul proiectului, Radu Șumălan.

În timpul etapelor inițiale ale proiectului, echipa va aduna informații despre problemele cu care se confruntă agricultorii în regiunile în care vor avea loc mobilitățil: România, Brazilia, Fiji și Nepal. Pe baza acestor informații, se va dezvolta un program de predare și de formare, care, în funcție de specificul fiecărei regiuni, va include: cunoștințe teoretice despre practicile agricole moderne, cele mai bune practici legate de regiune și de tipul de cultură, agro-dezvoltare în secolul 21, agro-business, echipamente moderne de irigații care utilizează surse regenerabile de energie pentru a crea electricitate, finanțarea echipamentelor agricole moderne,  utilaje agricole simple care utilizează surse de energie regenerabile, culturi energetice și gestionarea utilizării terenurilor între culturi alimentare și energetice.

Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2016 14:55

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login