Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Un nou proiect derulat pe fonduri europene de CCIAT: Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Camera de Comerţ din Timiş derulează un nou proiect pe fonduri europene.

Este vorba despre proiectul ”Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCID în Regiunea Vest.

Din grupul țintă fac parte peste 300 persoane angajate care se încadrează în sectoarele economice/domeniile identificate conform SNC și SNCDI pentru activități de formare profesională (calificare/recalificare, perfecționare/specializare) și 40 de IMM-uri din Regiunea Vest. 

Obiectivul general al proiectului vizează cresterea numarului de angajati din Regiunea Vest.

Este un proiect european de mare importanță pentru regiunea de vest. Noi, Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș, considerăm ca prin lansarea acestui proiect se va realiza și o stabilizare serioasă a forței de muncă, pentru că acest proiect practic va pregăti, va recalifica 326 de persoane, în 40 de firme vor fi consiliați toți angajații pentru a-i repregăti profesional, ceea ce este foarte bine venit pe piața muncii din Timiș. ITM Timiș se confruntă cu o lipsă majoră a forței de muncă și facem erforturi deosebite să aducem muncitori din non UE”, spune Pavel Kasai, şeful ITM Timiş.

În cadrul proiectului ne interesează să dezvoltăm de fapt, dincolo de cursurile de urgenţă zero, ceea ce s-a chemat biroul sau departamentul de educaţie a firmelor, de instruire în interiorul firmelor.  Vor mai fi şi cursuri în funcţie de nevoile identificate, la momentul scrierii proiectului, şi anume la sfârşitul anului 2018”, spune Camelia Mocanu, expert consulting.

Proiectul este unul care susţine dezvoltarea resurselor umane. Este un obiectiv pe care CCIAT şi l-a asumat de mai bine de cinci ani, sigur aţi observat că prioritar în proiectele noastre cu finanţare europeană susţinem deyvoltarea resurselor umane din regiunea vest. Pe lână partea de informare şi promovare a cursurilor le oferim angajaţilor. IMM-urile nu au fost încă selectare, acestea vor fi selectate în luna mai, va exista o întâlnire cu mai multe IMM-uri din regiunea vest, noi vom informa atât anagajaţii, cât şi IMM-urile despre oportunităţile pe care noi le oferim pe proiect, şi în măsura în care sunt interesaţi pot participa la aceste întâlniri”, spune Daiana BUZATU, manager de proiect (CCIAT).

 

Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2020 18:17

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login