Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ultimele noutăți din domeniul protecției mediului, prezentate agenților economici într-o sesiune de informare organizată de CCIAT

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sesiune de informare privind reglementări în domeniul protecției mediului.

CITEȘTE ȘI: Încă un bolnav de coronavirus! Avem rezultatele în cazul celor 19 persoane care au fost testate

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, au organizat un seminar de informare și instruire a agenților economici asupra reglementărilor în vigoare, sub genericul:  OBLIGAȚII LEGALE ALE AGENȚILOR ECONOMICI ÎN DOMENIUL PROTECȚIEI MEDIULUI - GESTIONAREA DEȘEURILOR CONFORM PREVEDERILOR LEGII NR. 211/2011.

Seminarul a fost susținut de Lavinia Alina CĂLUȘERU  - comisar șef, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Timiș, Teodora ȚOIA - comisar, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Timiș și Ildiko VIȚAN - șef Serviciu Avize Acorduri Autorizații - Agenția pentru Protecția Mediului Timiș.

Garda Națională de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, a răspuns pozitiv initiațivei CCIAT cu privire la organizarea acestui seminar pe problematica legislației de mediu, întrucât aspectele legislației de mediu privesc toate persoanele fizice sau juridice, în special agenții economici. În timpul seminarului vom puncta aspectul legat de necesitatea obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului și trebuie să se cunoască faptul că desfășurarea activităților cu impact asupra mediului este interzisă fără a deține acte de reglementare. De asemenea, un aspect important îl constituie respectarea condițiilor din actele de reglementare în ceea ce privește emisiile în atmosferă, gestionarea deșeurilor, eliminarea poluaților în apă, aer, sol, aspecte pe care Garda de Mediu le verifică în permanență. Totodata vom informa agenții economici cu privire la faptul ca este interzisă introducerea în țară a deșeurilor în scopul eliminării, iar transferurile de deșeuri trebuie să se facă întocmai cu respectarea Regulamentului European 1013 din 2016. Totodată vom informa agenții economici impreună cu colegii de la Agentia de Protecția Mediului cu privire la respectarea termenelor și frecvenței de raportare a indicatorilor impuși prin autorizația de mediu și prin lege. Sunt raportări stabilite prin lege stabilite obligatoriu în sarcina tuturor agenților economici, cum este raportarea evidenței gestiunii deșeurilor 31 martie și sunt unele raportări specifice doar în cazul anumitor activități. Și aceste aspecte se vor transmite", a declarat Alina Călușeriu, comisar șef la Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Maşină, în flăcări, în zona centrală a Timişoarei! Incendiul a izbucnit, la semafor

Seminarul s-a desfăşurat într-o manieră interactivă, sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, fiind recomandată şi încurajată intervenţia participanţilor şi discuţiile libere.
cciat seminar 2

Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2020 16:01

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login