Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Totul despre șomajul tehnic! Ce trebuie să faceți, pentru a beneficia de ajutor de la stat?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă este pregătite să proceseze cât mai repede cererile pentru şomajul tehnic, astfel încât plăţile să se facă rapid, pe măsură ce se depun documentele.

Angajatorii direct afectați de măsurile impuse odată cu declanșarea stării de urgență şi au suspendat activitatea în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, vor putea beneficia, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, de plata indemnizațiilor acordate salariaților în valoare de 75% din salariile brute acordate, pentru toți angajații lor, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut. 

CITEȘTE ȘI: Primul deces de coronavirus, la Timişoara! Este vorba despre o femeie, care era internată la Terapie Intensivă

Angajatorii afectați indirect, dar ale căror încasări au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și care nu au capacitatea financiară pentru a plăti toți salariații, vor putea beneficia de măsurile prevăzute de OUG 30/2020, respectiv de plata șomajului tehnic din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pentru cel mult 75% dintre angajați care au contracte active la data intrării in vigoare a OUG.

Conform Ordonanței de Urgență, solicitările angajatorilor aferente lunii martie pentru perioada în care contractele de muncă ale angajaților au fost suspendate pot  fi depuse în format electronic după data de 01.04.2020, alături de documentele reglementate prin aceasta.

Documentele vor fi transmise obligatoriu online la o adresa unica creată în acest sens: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu semnătură electronică sau prin scrisoare recomandată la adresa AJOFM Timiş, bdul Republicii nr. 21, Timisoara, cod postal 300158.

CITEŞTE ŞI: Situaţie alarmantă! Aproape 800 de bolnavi de coronavirus şi 12 morţi

Totodată, pentru a veni în sprijinul pieței forței de muncă din județul Timis, AJOFM Timis pune la dispoziția celor interesați un numerele de telefon valabile în timpul programului de funcționare al agenției: 0735779658, 0256/294231, 0256/294627 precum şi la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. De asemenea, pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro) şi AJOFM Timiş (www.anofm>ajofm timis.ro) , precum şi pe pagina de facebook a AJOFM Timiş găsiţi informaţii la zi privind aplicarea şomajului tehnic. 

Reluăm îndemnul ca în această perioadă complicată, angajatorii să dea dovadă de responsabilitate socială față de angajați, iar angajații să prezinte înțelegere față de aceștia”, transmit reprezentanții AJOFM Timiș.

Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 10:27

2 comentarii

 • EUGEN CIRCIUMARU

  Felicitari!....In aceasta seara am fost sunat ptr o greseala la contul IBAN (mea culpa)...totul s-a rezolvat in cateva minute...Niciodata nu mi s-a intamplat atata promtitudine...plus faptul ca acea dna angajata sa fie atat de amabila....si sa rezove problema....eram obisnuit altfel...deci se poate!
  Sarbatori cu bine !

  Raportează EUGEN CIRCIUMARU Marți, 14 Aprilie 2020 20:12 Link la comentariu
 • Chipereanu Marian

  Pentru a rămâne an somaj

  Raportează Chipereanu Marian Miercuri, 25 Martie 2020 19:43 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login