Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

S-a dat startul lucrărilor pentru noul magazin IKEA de lângă Timişoara! Când va fi gata investiţia?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

IKEA a anunțat astăzi demararea lucrărilor de construcție a noului său magazin IKEA Timișoara, situat în Dumbrăvița.

Retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiție semnificativă a IKEA în România.

Pe lângă locurile de muncă prevăzute pentru faza de construcție, la deschiderea noului magazin se vor alătura familiei IKEA aproximativ 250 de angajați.

CITEŞTE ŞI: 2.104 cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! Autorităţile au raportat şi 212 decese, din care 35 anterioare

Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri pătrați, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersecția dintre Drumul Național și Calea Aradului, și va oferi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, numeroase spații inspiraționale pentru amenajări interioare, un restaurant cu specialități suedeze, o zonă de cafenea și un loc de joacă pentru copii.

„România este una dintre principalele noastre piețe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din București, extinderea aceasta a fost una firească. Am ales Timișoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspirația și modul de viață IKEA mai aproape de partea de vest a țării, având la îndemână sprijinul autorităților locale și toate resursele interne necesare”, a declarat Ekaterina Egorova, CEO, IKEA Europa de Sud-Est.

Nicoletta Muscinelli, Market Manager, IKEA Timișoara, a precizat că IKEA își va concentra eforturile pentru a oferi clienților o experiență unică, îmbinând activitatea din magazin cu cea de comerț electronic.

„Noul magazin IKEA va oferi mai multă inspirație și o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, cu un design deosebit și de înaltă calitate, la prețuri accesibile, pentru mulți timișoreni și locuitori ai județelor învecinate”, a spuns Muscinelli.

IKEA Timișoara va implementa standarde de construcție și principii operaționale de afaceri inovatoare și sustenabile, și va demonstra că o viață sănătoasă și sustenabilă poate fi accesibilă, atractivă și la îndemână pentru mulți oameni

Mai mult, cutia albastră va urmări cerințele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului și va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea și răcirea clădirii.

În plus, în timpul construcției se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare și eliminare a deșeurilor, precum și de protecție împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunitățile învecinate.

Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deșeurile generate, din care 100% din deșeurile alimentare care provin de la Restaurantul și Bistroul IKEA, acestea urmând să fie transformate în compost.

Lucrările vor dura 12 luni, astfel că noul magazin IKEA se va deschide în decembrie 2022.

CITEŞTE ŞI: Restricţii la Târgul de Crăciun de la Timişoara! Accesul va fi permis doar cu certificatul verde!

 

 

 

Ultima modificare Joi, 25 Noiembrie 2021 17:21

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login