Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

România, în marea finală internațională ClimateLaunchpad 2020!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România, reprezentată și în acest an, în marea finală internațională ClimateLaunchpad 2020.

E-GECOP și TECHNOLOGY ARTIZANS sunt cele două echipe din România desemnate câștigătoare ale Finalei Regionale pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia Centrală a ClimateLaunchpad 2020, în perioada 17-18 septembrie.

CITEȘTE ȘI: O nouă zi cu peste 1.000 de noi infectări cu coronavirus! Aproape 500 de pacienți sunt în stare gravă la ATI

În competiție au intrat 42 de echipe din 14 țări (Armenia, Azerbaidjan, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Israel, Kazakhastan, Pakistan, Rep. Moldova, România, Turcia, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan), dintre care 16 echipe vor merge mai departe la etapa internațională a ClimateLaunchpad 2020.

La etapa națională a ClimateLaunchPad, organizată în 27 august de CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC, au participat 8 echipe care și-au prezentat ideile inovatoare de business, concurând  pentru un loc în etapele regională și internațională. Dintre acestea, trei echipe - E-GECOP, Technology Artisans și AERO 360 au fost desemnate  câștigătoare ale etapei naționale.  

E-GECOP - elemente de pavaj prefabricate din beton geopolimeric utilizate pentru zone pietonale, piste de biciclete, parcări, drumuri, autostrăzi, spații industriale, piste de avioane, stații de transport public, benzinării, utilizate în industria ingineriei civile. 

cc 1 1

TECHNOLOGY ARTIZANS - Producere biogazului prin digestie anaerobă ca tratament optim în cazul gunoiului animal, deşeurilor organice și vegetale în vederea transformării acestora în energie recuperabilă şi în îngrăşământ organic pentru agricultură.

E-GECOP și TECHNOLOGY ARTIZANS își vor prezenta ideile inovatoare “prietenoase cu mediul” la Grand Global Final (30 septembrie - 2 octombrie a.c.), pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II  și 2.500 euro locul III.

CITEȘTE ȘI: Liceu de elită, închis din cauza coronavirusului! Elevii de la Grigore Moisil vor învăţa online, timp de două săptămâni

ClimateLaunchpad este cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC, destinată atragerii potențialului de tehnologii inovative din Europa și oferirii de oportunități pentru inovatori. Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon și la atenuarea efectelor schimbărilor climatice.

 

Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2020 13:54

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login