Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

"Pionierii" din cadrul programului Climate Kic, în workshop la CCIA Timiș!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În calitate de partener național al Programului CLIMATE KIC, CCIA Timiș găzduiește workshopul introductiv al sub-programului “Pioneers into Practice”. 

“Pioneers into Practice” este un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru. 

Astfel, "pionierii" = experți în diferite domenii Climate KIC - sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, smart cities, smart transitions, system innovation etc., vor ieși din zona lor de comfort și vor lucra pentru o perioadă cuprinsă între 4 - 6 săptămâni într-o organizație gazdă - ONG, SME, multinațională, universitate, institut de cercetare etc., din una din țările participante în program: Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia, Slovacia, Cehia, Croația. 

Legătura între pionier și organizația gazdă se realizează în funcție de preferințele "pionierului" și de acceptul gazdei, iar perioada de mobilitate este septembrie-octombrie 2019. Înainte de această componentă, sub-programul PiP începe cu o sesiune de “online learning” în care “pionierii” sunt initiați în “System Thinking”, „Transition Theory” și în alte instrumente vizuale pentru a aplica practic aceste concepte. "Pionierii" lucrează în echipe la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transportul urban, risipa de hrană, altele. 

La eveniment, participă 13 "pionieri" din toate zonele țării, experți în diverse domenii - parcuri naturale, managementul apei, biotehnologii, arhitecți, avocați, experți din cadrul primăriilor,  specialiști din ONG-uri. Cu ajutorul exemplelor, a metodelor “Lego Serious Play” și a unor tehnici vizuale, aceștia își vor sedimenta conceptele de „System Innovation” descoperite în modulul de e-learning parcurs. Modulul este disponibil gratuit la adresa: https://learning.climate-kic.org/en/programmes-and-courses/climate-kic-courses.

În cursul anului 2018, "pionierii" au participat la următoarele acțiuni: 2 workshop-uri organizate la sediul CCIAT (16-18 mai, 13-14 noiembrie); 1 worshop internațional la Edinburgh (31 octombrie); întâlnirea partenerilor, Lisabona (12-13 decembrie) și la ceremonia de acordare a certificatelor de participare, la CCIAT, în 17 decembrie.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login